5 subtilnih znakov, da morate na dopust že danes

Da je čas za dopust, vam ne pove le koledar. To nam lahko sporoča tudi naše vedenje in naše telo. Tukaj je 5 subtilnih znakov, ki kažejo, da morate na dopust že danes.

Kako lahko veste, da je morda čas, da si vzamete nekaj prostih dni?

1. Na delu ste superrazdražljivi.

V službi vas hitro razdražijo.
V službi vas hitro razdražijo.

Ko je čas za daljši počitek, se bo pokazalo tudi v vašem vedenju. Ni res, da sodelavcev nenadoma ne prenašate, z njimi se pravzaprav odlično razumete, ampak vse je lažje, če so tudi oni nesrečni. Če ste zadnje čase v službi hitro razdražljivi, bo to vplivalo tudi na vaše delo in odnose z ljudmi, zato pomislite, da je to lahko znak, da potrebujete nekaj dni dopusta.

2. Vaša delovna etika je pomanjkljiva.

Delovna etika šepa?
Delovna etika šepa?

Vsak je že na delovnem mestu kdaj ‘zaspal’. V nekateri primerih je to dolgčas, spet drugič pomanjkanje dela. A če imate polne roke dela in ste brez volje, da bi ga naredili, je morda čas za kakšen dopust.

3. Ne spite.

Spanec je ključnega pomena za zbranost na delovnem mestu.
Spanec je ključnega pomena za zbranost na delovnem mestu.

Če ne marate v posteljo, ker veste, da se boste celo noč samo obračali in premetavali, potem imate težavo. Pomanjkanje spanca bo namreč vplivalo tudi na to, kako se boste naslednji dan počutili na delovnem mestu. Če ste razdražljivi in se ne morete osredotočati, potem je dopust nuja, saj boste tako svoj spanec ponovno spravili v red.

4. Slaba volja sodelavcev se prenaša na vas.

Če je vaš sodelavec slabe volje in se pritožuje, se bo to poznalo tudi na vas.
Če je vaš sodelavec slabe volje in se pritožuje, se bo to poznalo tudi na vas.

Vibracije, ki jih oddaja nekdo v vaši bližini, se bodo odražale tudi na vas. Če se torej vaš sodelavec ves čas pritožuje, kako je vse slabo, se boste tudi sami počutili nekoliko slabše. Zaradi tega se lahko mentalno izčrpate.

5. Nimate volje, da bi pomagali drugim.

Vaša empatija je 'na nuli'.
Vaša empatija je ‘na nuli’.

Ko ste še komaj kaj prisotni, potem “nestrpnost” niti približno ne opiše pomanjkanje empatije, ki jo imate do drugih. Na žalost ste na delovnem mestu prisiljeni, da komunicirate s sodelavci in da ste del ekipe. Če vam za vse, po domače povedano, “dol visi”, potem je to znak, da morate preveriti, kaj se dogaja z vami. Zato boste potrebovali nekaj časa.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Kaj o vas pove položaj nog med sedenjem? Za nas popolnoma drži!