5 super kul podjetij, ki bodo krila tvoje življenjske stroške

Marsikdo si ne more privoščiti izobraževanja, si ne upa ustvariti družine zaradi varstva otroka ali nima sredstev za počitniški oddih. Zato pa so tu podjetja, ki vam lahko te stroške krijejo. Sliši se neverjetno, a tudi takšni ‘čudeži’ obstajajo.

Mnogi ljudje niso zadovoljni s pogoji dela na svojem delovnem mestu. Med ljudmi vlada splošno nezadovoljstvo z delom, ki ga opravljajo. Razlogi za to se razlikujejo od posameznika do posameznika. Z gotovostjo lahko le trdimo, da je vsako delo sestavljeno iz dobrih in slabih lastnosti. Teh pet podjetij se pa lahko zagotovo pohvali s politiko financiranja določenih življenjskih stroškov zaposlenih.

BOXED: POROKA

Glavni izvršni direktor krije stroške poroke za zaposlene do 20.000 ameriških dolarjev (preračunano 17.000 evrov). S tem želi pomagati kriti finančne izdatke za najbolj pomemben življenjski trenutek. Prav tako v celoti financirajo šolnino otrok zaposlenih.

MICROSOFT: SKRB ZA ZDRAVJE

Microsoft skrbi za zdravje zaposlenih.
Microsoft skrbi za zdravje zaposlenih.

Podjetje je del programa StayFit, ki spodbuja zaposlene, da skrbijo za svoje zdravje. 800 ameriških dolarjev (preračunano 700 evrov) namenijo za fitnes, lahko pa ta sredstva uporabite tudi za kakšno drugo stvar.

STARBUCKS: ŠOLNINA

V sodelovanju z državno univerzo v Arizoni Starbucks krijete stroške izobraževanja za vse zaposlene, ki želijo pridobiti diplomo. Spletna univerza ima na izbiro 80 različnih dodiplomskih programov, zaposleni pa dobijo tudi dostop do posebne ekipe trenerjev in svetovalcev ter 24-urno mentorstvo.

AIRBNB: POČITNICE

Airbnb pomuja 2.000 dolarjev letno za kritje nastanitve za zaposlene kjerkoli po svetu.
Airbnb pomuja 2.000 dolarjev letno za kritje nastanitve za zaposlene kjerkoli po svetu.

Vsakdo, ki si res želi potovati, mora upoštevati Airbnbjevo ponudbo, in sicer ta zagotavlja 2000 ameriških dolarjev (preračunano 1700 evrov) letno za kritje nastanitve za zaposlene kjerkoli po svetu.

NETFLIX: PORODNIŠKI DOPUST

Netflix zaposlenim zagotavlja leto dni po rojstvu otroka 12-mesečni materinski in očetovski dopust z namenom, da bi pomagal mamam in očetom lažje priti nazaj v delovno okolje. To pomeni, da si lahko starši sami načrtujejo in prilagajajo urnik, ki bo čim bolj v skladu s potrebami dojenčka.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
V Dubaju odprt najvišji vrtiljak na svetu, kjer ste kar 140 metrov od tal!