fbpx

53. festival Pivo in cvetje Laško 2017: prihaja Samantha Fox

Festival Pivo in cvetje Laško 2017, sicer največji glasbeni in turističen dogodek v Sloveniji, bo potekal od četrtka, 13., do nedelje, 16. julija. Že triinpetdeseti festival bo vrhunec glasbenega poletja, ki prinaša pestro glasbeno dogajanje za vse generacije in vse glasbene okuse. Na festival prihaja tudi Samantha Fox, pevka, igralka in v zgodnji mladosti tudi popularen fotomodel. V spominu srednje generacije je ostala po svoji veliki uspešnici Touch Me (I Want Your Body). Velja za pravo ikono in je največkrat fotografirana ženska osemdesetih let.

Pomembne Informacije
Kdaj?
do
Kje?
Laško
Organizator
Dogodek na Facebooku
Vstopnina
festivalska vstopnica: 24,00 € (do 30. 6.), polna cena: 30,00 €

Festival Pivo in Cvetje Laško 2017 še vedno ostaja žanrsko najbolj odprt in cenovno najdostopnejši glasbeni dogodek v Sloveniji. Veličastna interaktivna vodna simfonija z ognjeno predstavo bo zaradi svoje spektakularnosti na programu tako v petek kot tudi v soboto. Glasbeni program ostaja najbolj pester med vsemi slovenskimi festivali, saj ponuja mnoge glasbene zvrsti od popa do rocka, latino ritmov, muzikala in elektronske plesne glasbe, do narodno-zabavne ter letos prvič tudi klezmerja. Letošnji festival ima zanimivo in svežo slovensko-mednarodno dimenzijo. Na največjem odru Zlatorog bodo prvi dan nastopili še: Riblja Čorba, Dan D in ameriška skupina Ugly Kid Joe. V petek bo na Zlatorogu donela glasba Prismojenih profesorjev bluesa, prvič v Sloveniji bo nastopila Djurova Bombaj Štampa, sledila pa bo legendarna skupina Level 42 ter priljubljeni Šank Rock. V soboto bodo zažigali San Di Ego, Big Foot Mama, avstralska skupina Airbourne, a to še ni vse, saj organizatorji na ta dan napovedujejo še ekskluzivno presenečenje iz Združenih držav Amerike.

PREBERITE ŠE: METALDAYS 2017 – PRIHAJA MARILYN MANSON


Na odru Special na Občinskem dvorišču se bo po četrtkovi otvoritvi nadaljevala revija big bandov, in sicer Big Band Krško, ki bodo presenetili s svojo predstavo Depeched z glasbo skupine Depeche Mode, s katero so nastopili tudi na Monterey Jazz Festivalu, ter atrakcija z Obale – Špičikuc. V petek bodo obiskovalci lahko prisluhnili izvrstnim Teu Collori in Momento Cigano, imenitnemu BRO-ju ter izraelski klezmer skupini Ramzeilech. Sobotni program otvarja Marko Hatlak in FUNtango z gostom Iztokom Mlakarjem, nato pa priljubljeni Hamo & Tribute 2 Love, ameriška skupina Izzy and the Catastrophics ter eden trenutno najbolj vročih pevcev iz Španije – Chiki Lora s svojo izvrstno skupino.
Na odru Jubilejnik bo po nastopu Modrijanov v četrtek najprej uradna otvoritev festivala, nato pa sledita nastopa Jana Plestenjaka in za zaključek še en vrhunec z Modrijani. V petek bodo nastopili Ditka, nato legendarni Avsenikov tercet z najbolj prepoznavnimi glasovi Ansambla bratov Avsenik – Jožico Svete, Joži Kališnik ter Alfijem Nipičem. Večer bo nadaljeval Tony Cetinski, za prijetno nadaljevanje večera pa bo poskrbel Alfi s svojimi muzikanti. V soboto pa bodo program odprli in zaključili Poskočni muzikanti, vmes pa bo gotovo največ navdušenja požela britanska zveznica Samantha Fox s svojo skupino ter skupina Kingston.

Na odru Malt, kjer kraljuje elektronska plesna glasba, organizatorji napovedujejo revijo vidnih slovenskih DJjev, v četrtek pa bo nastopil tudi britanski didžej Mr. Doris, v petek pa prav tako britanski tandem The Allergies.

Dodatne Informacije

Več informacij:
pivo-cvetje.si

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.