6 ključnih modnih trendov z modnih pist za prihajajoči jesen in zimo

Jesen in zima sta naši absolutni zmagovalki, vsaj kar se tiče letnih časov in z njimi povezanih modnih preobrazb. V bistvu bi lahko rekli, da se naše modno novo leto začne septembra, ko lahkotna poletna oblačila nadomesti umetelno slojenje in ustvarjalno usklajevanje jesenskih modnih dodatkov. Poglejmo si torej 6 ključnih trendov za jesen in zimo, ki že trkata na vrata naših garderobnih omar.

Edina stvar, ki nas potolaži ob koncu poletja je dejstvo, da z jesenjo prihaja novo modno obdobje. Mi že sanjamo o božansko mehkem moherju in slojenju udobnih pletenin ter pridno preverjamo spletno ponudbo naših najljubših modnih ponudnikov. Da bomo v jesen zakorakale pripravljene, smo pobrskali za šestimi ključnimi trendi prihajajoče hladnejše sezone.

1. Modovska 60-ta

Vsaka jesen posvoji neko ključno modno obdobje, ga osveži in naredi popolnoma našega. Tokrat so to 60-ta. Louis Vuitton napoveduje ponoven vzpon mini krila, lesketajočih se škornjev in prestižnih polo ovratnikov. Tudi pri Gucciju stavijo na krilo A-kroja, Valentino pa prisega na živahno potiskane tunike.

Modi so nazaj
Modi so nazaj
Živahni vzorci in A-kroj
Živahni vzorci in A-kroj

2. Pravljična zima

Dolce & Gabanna z velikimi kapucami na prelepih ogrinjalih v barvah draguljev napovedujeta čarobno zimsko pravljico. Prav nič manj dramatično ne bo pri Christopherju Kanu.

Jesenska pravljica
Jesenska pravljica

3. Dizajnerski normcore

Tako kot vedno je trend z ulice prispel tudi na modne piste. Ne zavijajte z očmi, “popolno dolgočasni” normcore bo tu še nekaj časa. Vsaj tako pravijo večno klasični Stella McCartney, Marc Jacobs in Margaret Howell. Nikar ne pozabimo, da gre za oblikovalski normcore, zato pustimo fantov pulover s kapuco kar lepo doma.

Udobna jesen
Udobna jesen

4. Prebudimo umetnico v sebi

Pri Burberryju radi ustvarjajo popolnoma svoje trende. Tudi tokrat je tako, saj bodo jeseni slavili boemske umetnike in pisce iz 20-ih prejšnjega stoletja. Kolekcija Bloomsbury, ki nosi isto ime kot intelektualni krožek iz 1920, sestoji iz barvitih šalov, elegantnih oblek, čudovitih gležnarjev in velikih torbic z živahnimi potiski. Nikakor ne pozabimo na udobna ogrinjala z letos modnimi monogrami.

PREBERITE ŠE: 15 najboljših škornjev in polškornjev za prihajajoči jesen in zimo

Burberry je za umetnost
Burberry je za umetnost

5. Kobaltno modra

Skrajni čas, da si omislimo nekaj kobaltno modrega. Živahna modra je namreč (tako kot vsako jesen) ponovno v trendu. Vendarle brez skrbi, saj bomo modne tudi v nekoliko bolj umirejnih odtenkih plave.

Obožujemo kobaltno
Obožujemo kobaltno

6. Super plašč

Ste si zadali, da to jesen kupite zgolj en kos garderobe? Naj bo to potemtakem “statement” plašč.

Burberryjev "statement" plašč
Burberryjev “statement” plašč

Nam je tokrat še posebej všeč plašč-pregrinjalo, v katerega se bomo z veseljem zavile vsako mrzlo zimsko jutro, v oko pa so nam padli tudi velikanski plašči iz umetnega krzna.

PREBERITE ŠE: Obutev, ki bo vedno v modi

Bi si drznili?
Bi si drznili?

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Najboljša modna darila za ženske 2020: stilska darila, s katerimi ne boste zgrešili