fbpx

6 pametnih kuhinjskih naprav z aplikacijami, ki olajšajo kuhanje

Kuhanje je umetnost, v kateri lahko uživate vsak dan. Kljub temu, da je v kuhinji veliko stvari mogoče razrešiti s kreativnostjo, pa pomoč tehnologije vsekakor ni odveč. Če želite pripraviti okusen obrok, ki je hkrati videti dobro, se je vredno zanesti na napredne kuhinjske naprave.

Pametni gospodinjski aparati tehnologijo združujejo s tradicionalnimi načini kuhanja in tako olajšajo proces priprave hrane. Po njihovi zaslugi si boste od dela lahko večkrat oddahnili, saj vam bodo vselej sporočili, kdaj bo postopek zaključen.

Gospodinjski aparati, opremljeni s pametno tehnologijo, v primerjavi s svojimi predhodniki porabijo občutno manj vode in energije ter zato veljajo za okolju prijazne. Vse bolj priljubljeni postajajo predvsem zaradi preprostih načinov uporabe, ki omogočajo, da nastavitve prilagajte kar prek pametnega telefona ali daljinskega upravljalnika.

Predstavljamo vam 6 pametnih kuhinjskih naprav z aplikacijami, ki bodo prav prišle tako tistim, ki se v kuhinji ne znajdejo najbolje, kot tudi kuharskim mojstrom.

Termometer za meso Gorenje WMT85B

Brezžični termometer za meso slovenskega proizvajalca Gorenje meri temperaturo med -30 in 250 stopinjami Celzija. Upravljanje sonde je mogoče v dometu 23 metrov. Zahvaljujoč tej napravi bodo mesne jedi vedno pripravljene tako, kot ste si zamislili: surovo, rahlo prepečeno, srednje surovo, skoraj prepečeno ali prepečeno.
gorenje.si

Hladilnik Samsung Family Hub

Hladilnik Samsung Family Hub
Hladilnik Samsung Family Hub

Samsungov pametni hladilnik z gromozanskim zaslonom na dotik sliši na ime Family Hub. Ponaša se s številnimi kamerami, ki omogočajo, da vsebino hladilnika vidite brez odpiranja vrat, med drugim tudi prek mobilne aplikacije. To vam bo prišlo prav zlasti med nakupovanjem, ko boste lahko v trenutku preverili, katera živila potrebujete. Na zaslonu boste hkrati brskali po spletu, ob tem pa uživali v ritmu svojih najljubših melodij.
samsung.com

Pečica June

Pametna pečica June sama prepozna vrsto hrane, ki ste jo vstavili vanjo in na podlagi tega določi, koliko časa in pri kateri temperaturi jo morate peči. Odlikujejo jo HD-kamere in štirijedrni procesor NVIDIA CPU, ki bije pri taktu 2,3 GHz. Prek pametnega telefona ali tablice lahko v živo vseskozi spremljate dogajanje v pečici. June vas za povrhu tudi obvesti, ko je hrana pripravljena.
juneoven.com

Pomivalni stroj Candy CDI 3DS52D

Pomivalni stroj Candy CDI 3DS52D
Pomivalni stroj Candy CDI 3DS52D

Vgradnji pomivalni stroj proizvajalca Candy s širino 60 cm spada v energetsko najbolj učinkoviti razred A+++. Upravljati ga je mogoče s pomočjo osebnega asistenta Smart Touch, ki deluje preko aplikacije za pametne telefone Candy simply-Fi. Pozabiti ne smemo niti na možnost zamika začetka pomivanja za 1 do 23 ur, ki ponuja prilagodljivost glede izbire časa pomivanja, in funkcijo za samodejno odpiranje vrat, ki zagotovi naravno in učinkovito sušenje posode.
candy.si

Kavni avtomat Gina

Slovenska znamka Goat Story predstavlja inovativni kavni avtomat Gina. Pametni instrument se ponaša z vgrajeno pametno tehtnico in mobilno aplikacijo, ki uporabnika na preprost način vodita do vrhunske skodelice kave. Naprava med drugim vključuje vijak, ki omogoča uravnavanje pretoka vode in eksperimentiranje z različnimi tehnikami priprave kave.
goat-story.com

Vilica HAPIfork

Magična vilica HAPIfork, ki se je pred leti proslavila na tehnološkem sejmu CES, v povezavi s programsko opremo spremlja in analizira posameznikove prehranjevalne navade. Tehnologija Slow Control ji omogoča, da spremlja trajanje in hitrost vnosa hrane. V primeru, da boste jedli prehitro, vas bo naprava na to opozorila z vibriranjem in svetlobnimi signali. Vse zbrane podatke lahko prek priključka USB ali omrežja Bluetooth prenesete na vaš telefon.
hapi.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!