fbpx

6 slovenskih hiš s savno za romantičen pobeg v dvoje

Foto: envato

Ker zima že trka na vrata, mraz pa je prav tako pritisnil, smo za vas poiskali nekaj čudovitih hišic, ki vam nudijo kopico zasebnosti in možnosti za preživljanje prostega časa v dvoje. Pa ne le to, to so hiše s savno, kjer se boste lahko v družbi boljše polovice v miru pogreli in okrepili svoj imunski sistem.

Vzemita si čas zase in pobegnita v eno izmed ljubkih hiš z zasebno savno!

Wellness hišica Natura, Preserje

Na Rakitni, v objemu gozdov in narave, najdete prekrasno leseno hišico Natura. Poleg bivalnega dela, ki obsega tri spalnice in dnevni prostor s kuhinjo, se v hišici nahaja tudi bogat wellness prostor z dišečo zeliščno in finsko savno ter masažnim bazenom. Ob večerih tako prisluhnite prasketanju kamina in si privoščite kozarček dobrega vina, potem pa se prepustite razvajanju v zasebnem wellness kotičku, v objemu prekrasne narave.

Zidanica Škatlar 3, Otočec

Če vas vleče na Dolenjsko, potem nikakor ne smete izpustiti prekrasne zidanice Škatlar, le lučaj stran od Šmarjeških toplic. Hišica, zgrajena daljnega leta 1848, je s prenovo dobila povsem nov izgled. S tem so uredili tudi apartma, ki se razgleduje po okoliški naravi in lahko namesti do štiri osebe.  V sklopu stanovanjskega dela je skrita tudi savna, kjer ste skriti pred radovednimi pogledi. V stari kamniti kleti najdete tudi vinoteko, kjer so shranjene odlične kapljice okoliških vinogradov.

Počitniška  hišica Podjelje, Podjelje

V občini Bohinj, daleč stran od turistične gneče na obrobju Pokljuke, stoji hišica Podjelje. Udobno opremljena hišica se nahaja na robu idilične gorenjske vasi, v njej pa lahko udobno biva do šest oseb. V pritličju je urejen dnevni prostor s kuhinjo, ki zaradi prisotnosti lesa deluje toplo, domače. V sklopu hišice sta urejeni dve spalnici in dve kopalnici, gostom pa je na voljo tudi pomivalni stroj. Hišica je pravi raj za ljubitelje narave, po aktivnem dnevu v okoliških hribih pa se lahko sprostite v zasebni savni.

 

Hišica Heaven, Hočko Pohorje

Hišica Heaven se ponaša s panoramskim pogledom na okoliške kraje, stoji ob obrobju travnika, tik ob gozdu. Gostom nudi luksuzen oddih v objemu narave, saj se lahko potopijo v leseno kad na terasi in ob srkanju šampanjca opazujejo dogajanje v dolini. Lahko pa ostanejo na toplem in si privoščijo razvajanje v savni, ki se nahaja znotraj hišice. Ta ima le eno spalnico, opremljena pa je tudi s pomivalnim in pralnim strojem.

Počitniška hišica Ana, Bohinj

Prečudovita hišica Ana, ki jo obdajajo iglasti gozdovi, stoji le dva kilometra stran od Bohinjskega jezera. Prava paša za oči je dnevni prostor s čudovitim kaminom, v katerem ob večerih zakurite in udobno zleknjeni na kavču opazujete sneg na vrtu. Pohvali se lahko še s tremi spalnicami, kuhinjo, dvema kopalnicama in wellnes kotičkom v kleti. Tam najdete finsko, bio in infrardečo savno ter prostor za počitek s kaminom. Hišica bo všeč tudi otrokom, saj ponuja trampolin in velik ozelenjen vrt.

Koča Tisa, Velika planina

Luksuzna kočica Tisa se nahaja v pravljični planinski vasici, tik pod vrhom Gradišče. V zimskih mesecih gostom omogoča, da si na pragu obujejo pancerje in nadenejo smuče ter odsmučajo kar do bližnjega smučišča. Koča stoji na prekrasni razgledni jasi, od koder se pogled razgleda daleč naokrog. Odlikuje jo tradicionalna arhitektura pastirskih bajt, v notranjosti pa nudi vse udobje, ki ga sodoben uporabnik potrebuje. Tudi čudovito finsko savno, po kateri si lahko privoščite še skok v vikinški bazen.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!