fbpx

7 najbolj romantičnih destinacij za poroko v Evropi

Foto: envato

Vsak par si želi, da bi bil poročni dan eden izmed najlepših in nepozabnih dni v življenju. Da bo polno čarobnih trenutkov ni dvoma, lokacija pa je ena izmed najbolj pomembnih točk pri načrtovanju poroke. Ko par išče lokacijo, kjer si bo dahnil usodni da, mora premisliti in pretehtati različne možnosti. V prispevku vam razkrivamo najboljše evropske destinacije, ki so primerne za romantično poroko. Tako lahko združite najlepši dan z medenimi tedni, ki sledijo.

Amalfijska obala

Amalfijska obala je res poseben kraj za romantično poroko. Razgiban teren, ceste ob pečinah, prekrasna narava, slikovita mesta in dih jemajoči razgledi naredijo Amalfi obalo za najlepšo v Italiji. Amalfi leži ob izlivu globoke grape, ob vznožju Monte Cerreto. Gre za odlično lokacijo, ki ponuja prefinjena prizorišča za romantično italijansko poroko.

Santorini

Grški otok Santorini je s svojimi kristalno čistimi vodami, čudovitim modrim nebom in vulkansko lego popolno okolje, za poročno slavje. Razgledi so resnično osupljivi, saj se unikatne bele hiše, srečajo z obsežnim prostranstvom morjem. Svoje zaobljube si lahko izmenjate ob tradicionalni modro-beli kapelici na robu kaldere, v eni od znanih kleti Santorinija, v zasebnem najetem baru na plaži ali v prekrasnih butičnih hotelih. Možna je tudi poroka na edinstvenih plažah s črnim vulkanskim peskom.

Algrave

Prijetna klima, peščene plaže in prekrasna obalna pokrajina je le nekaj privlačnih lastnosti juga Portugalske. Algarve je dom najrazličnejših poročnih prizorišč: od impresivnih obredov na strmih zlatih pečinah, do intimnih praznovanj na plažah, pa tudi najelegantnejših rustikalnih porok v skromnih in čudovitih “kvintah” vinogradov. Ena od osupljivih lokacij za slovesnost pa je idilični vrh pečine Lady of the Rock (Senhora da Rocha). Možnosti za poročno slavje je toliko, da smo prepričani, da boste tukaj našli tisto, kar iščete.

Toskana

Toskana ponuja popolno okolje za zaljubljene pare, ki iščejo čudovito poročno destinacijo: neskončna polja, ciprese, vinogradi, makadamske ceste, zaselki na hribih, srednjeveška središča, kjer se zdi, da se čas ustavi. Ne samo narava, tudi okusna kulinarika Toskano naredi še bolj posebno. Lepota teh pokrajin lahko spremeni vaš poročni dan v najbolj nepozabnega v življenju.

Malta

V zadnjih letih je Malta vse bolj priljubljena poročna destinacija in to z zelo dobrim razlogom. Zaradi čudovitega sredozemskega podnebja, osupljive pokrajine in čudovite arhitekture. Poleg svojih naravnih lepot ima Malta pestro paleto možnosti za slovesnosti in sprejeme. Ima impresivno izbiro luksuznih hotelov, zgodovinskih gradov, različne romantične vile in obalo, ki nudi poroko na plaži.

Mallorca

Mallorca ponuja pestro izbiro spektakularnih poročnih lokacij za vse okuse. Ponuja različne lokacije za intimne poroke, različne obalne hotele, do pobega v gore in vinograde. Mallorca ponuja različne nastavitve za vašo sanjsko poroko, ne glede na to, ali boste bosi v pesku ali v cerkvi na vrhu hriba, ki ponuja osupljiv razgled.

Sicilija

S poroko na Siciliji boste doživeli neverjetno raznolikost umetnosti in arhitekture, ki jo je za sabo pustila vsaka civilizacija, ki se odraža v osupljivih spomenikih, cerkvah, starodavnih templjih in palačah. Arabski, grški, rimski vplivi se čutijo na celotnem otoku in zgodovina, ki jo pripoveduje umetniška dediščina, je lahko najbolj neverjetno okolje za poroko. Na severu boste našli bujne gozdove, sicilijanska pokrajina pa ustvarja osupljive dih jemajoče razglede. Morda vam je ljubša poroka na plaži, ki je omamna mešanica barv, dišav in citrusov. Vulkanske pokrajine veličastne gore Etna nudijo osupljiv pogled in najbolj priljubljeno naravno čudo Evrope.Na vseh lokacijah je ogromno prizorišč, primernih za večje zabave ali manjše intimne poroke. Poročiti se na Siciliji pomeni privoščiti si pogostitev vseh čutov.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!