fbpx

7 stavkov, ki so v zvezi bolj pomembni kot “Ljubim te”

Foto: envato

Oh, kako lepo je slišati, da nas ima nekdo rad. "Ljubim te" je stavek, ki ga vsak zelo rad sliši od partnerja, pa vendar obstajajo besede, ki nas včasih še bolj pomirijo in razveselijo. Za vas smo pripravili 7 stavkov, ki jih marsikdo v razmerju želi slišati še bolj kot "Ljubim te".

1. “Oprostim ti.”

Ena najpomembnejših stvari, ki se jih naučimo v zrelem in resnem odnosu, je odpuščanje. Prav vsi delamo napake, pomembno je le, da smo se po njih sposobni opravičiti in se s partnerjem pogovoriti, kako bi v situaciji lahko reagirali drugače. Prav tako se naučimo razumevanja in pogleda na lastna dejanja skozi druge oči: včasih partnerja prizadenemo, ne da bi se tega sploh zavedali.
Nekaj najlepšega je po napaki slišati, da nam partner oprosti in da nam je pripravljen pomagati, da bomo drugič ravnali bolj sočutno in premišljeno.

Vsi delamo napake in takrat je najpomembnejše odpuščanje Foto: Duané Viljoen / Pexels

2. “To bom naredil zate.”

Lepe besede vsak sliši rad, vendar pa marsikdo pravo ljubezen začuti šele skozi dejanja. Nekaj najlepšega je, če nam partner pove, da nas bo odrešil stresa in skrbi s tem, da se bo namesto nas lotil nekega opravka, da nam bo pri nečem pomagal ali da bo za nas naredil nekaj lepega v tistih dneh, ko se ne počutimo najbolje.

3. “Spoštujem te.”

Spoštovanje je nekaj, kar je v vsaki zvezi zelo pomembno. Če do sočloveka čutimo iskreno spoštovanje, ne bomo počeli tistega, kar bi ga v očeh znancev osramotilo. Prav tako bomo h konfliktom z njim pristopali na spoštljiv in razumevajoč način ter se iz njegovega mnenja, tudi če se ne ujema z našim, ne norčevali.
Pri odločanju pa bomo upoštevali tudi njegove želje.

Tako lepo je vedeti, da nas nekdo ceni in spoštuje Foto: Lauren Rader / Pexels

4. “Zaupam ti.”

Tudi zaupanje se pri vrednotah v odnosu uvršča zelo visoko. Če ga ni, lahko še tako zdrava zveza prične razpadati: eden od partnerjev je konstantno anksiozen, saj ga skrbi, kaj počne drugi, drugi pa se sooča z bolečino, saj se mu zdi, da tisti, ki ga ima najraje, ne verjame vanj.
Zato je zelo pomembno, da partnerju date vedeti, da od njega ne pričakujete najslabšega in da mu zaupate.

5. “Podpiram te.”

Vsak ima svoje sanje in cilje, ki jih želi tekom življenja uresničiti in pri tem je podpora partnerja zelo pomembna. Tudi tistim, ki na zunaj delujejo najbolj samozavestni, se včasih zgodi, da v svoje sposobnosti podvomijo in takrat je najlepše slišati, da partner v nas verjame in nas podpira.

Pomembno je, da vas partner pri vaših ciljih podpira Foto: Cottonbro / Pexels

6. “Zaščitil te bom.”

Občutek varnosti je nekaj, kar nas napolni z mirom, pogumom in motivacijo za prihodnje podvige. Pomembno je, da si s partnerjem data vedeti, da bosta drug drugega ščitila pred vsemi, ki bi vama želeli slabo in da bosta drug v drugem vedno našla zatočišče pred še tako kaotično realnostjo.

7. “Veselim se prihodnosti s teboj.”

Občutek varnosti dobimo tudi, ko nam ljuba oseba da vedeti, da se ob nas vidi v prihodnosti in da k zvezi pristopa resno. Da ob nas uživa in da se je za ljubezen pripravljena potruditi tudi takrat, ko ne bo najlažje.
Prav tako je nekaj najlepšega skupaj načrtovati, kako bosta preživela prihodnja leta, si ustvarila družino in uredila skupni dom.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!