7 strupenih načinov razmišljanja, ki vam bodo preprečila, da bi našli ljubezen

Foto: Nick Arnot / Unsplash

Se vam zdi, da nikoli več ne boste ljubili? Da vas nihče več ne bo ljubil? Vsaj ne tako kakor oseba, ki je odšla iz vašega življenja.

Nikar. Izbrišite iz misli to strupeno razmišljanje. Pozabite na stereotipe in se raje poglobite vase. Najdite dobre stvari v zaključku razmerja!

Ni vam bilo namenjeno biti s to osebo in čas je, da izbrišete naslednja razmišljanja iz svoje glave!

1. Nisem vreden ljubezni

Če verjamete, da niste vredni, da bi vas ljubili, potem boste težko sprejeli kakršno koli ljubezen, ki vam je dana. Dvomili boste o nameri. Spraševali se boste, ali bodo ostali ali bodo odšli. Dvomili boste v njih. Težko boste uživali v odnosih, ker boste vedno čakali, da bodo razpadli. Naučiti se morate, da ste dragoceni, da ste vredni ljubezni.

2. Vsaka zveza se bo končala kakor zadnja

Zgodovina se ne bo ponavljala. Dokler se boste previdno premikali naprej, tedaj se ne boste dvakrat ranili na enak način. Zapomniti si morate, da vam ta oseba ni bila namenjena, naslednja pa je morda prava. Ne bo zlomila vašega srca. Bo nežna. Spoštljiva.

Ne boj se. Preteklost je že bila. Foto: Mike Palmowski / Unsplash

3. Raje ostanem samski, kakor, da me kdo zopet rani

Vse v življenju je v tveganju. Tudi če ostanete samski, se lahko še vedno navežete na druge ljudi. Še vedno lahko čutite, kako vam razbija srce. Ne morete se zaščititi toliko, kolikor mislite, da se lahko. Če v vaše življenje pride nekdo poseben, morate ljubezni dati vsaj priložnost. Na koncu boste morda res poškodovani, vendar pa boste ranili tudi sebe, če ne boste storili ničesar.

4. Sedaj sem srečnejši, kakor sem bil v zvezi

Super je, da ste neodvisni. Super, da ne potrebujete nikogar drugega, da bi se počutili srečno, uspešno, izpolnjeno. Toda ne bi smeli odriniti vseh drugih, samo zaradi tega, da boste rekli, da ste močni in neodvisni. Dovoljeno vam je, da se zaljubite. Nič ni narobe, če ste videti ranljivi.

5. Prepozno je

Vseeno je, kdaj se boste poročila, kaj šele, kdaj boste prejeli prvi poljub ali boste imeli prvo resno zvezo. Vsak se giblje z različnim tempom. Vaši prijatelji so morda že dosegli določene mejnike, vendar je povsem v redu, če jih vi dosežete šele v prihodnosti. Vsekakor ni nobene razlike. Nikoli ni prepozno. Ne smete se odreči upanju, da boste našli ljubezen.

Ne skrbi. Spet boš našel/a ljubezen. Foto: Andre Furtado / Pexels

6. Vsi dobri so zasedeni

Če za vas ni nikogar, ki bi bil dovolj dober, bi morali ostati samski. Ne smete zniževati svojih standardov. Vendar ne smete odriniti vsako osebo, ki jo srečate, ob predpostavki, da vas bo razočarala. Nekateri vas bodo presenetili. Nekateri ljudje so vredni vašega časa. Nekateri si zaslužijo priložnost.

7. Imam preveč prtljage

Mogoče trenutno nočete nazaj v zvezo, ker ste še vedno v postopku prebolevanja in zdravljenja, vendar se vam ni treba odpovedati ljubezni. Niste zlomljeni. Našli boste nekoga posebnega.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!