fbpx

Ženska, ki se zaveda svoje vrednosti, v razmerju išče te stvari

Foto: Rodolfo Sanches-Carvalho / Unsplash

To je ženska, ki ve, koliko je vredna. Tista, ki je samozavestna in ne pričakuje, da izpolnite njeno življenje, ker je že izpolnjeno. Vi ste le pika na i. Češnja na torti.

Takšna ženska ima standarde. Standarde, od katerih ne odstopa. Želi si, da jih v celoti izpolnjujete. Ne bo izgubljala časa z nekom, ki bi ji zapletel življenje.

Poglejmo, kakšni so ti pogoji.

Pristojnost

Pri moškem si želi, da ve, kako ravnati z ženskami. Pričakuje, da bo vljuden in da jo bo razumel, ampak ve, da je to redka moška sposobnost. Ženska, ki se zaveda svoje vrednosti, je v odgovor na svojo toplino, skrb in empatijo doživela veliko nesramnosti. Zaradi tega v razmerju tega ne želi tolerirati. Potrebuje razumevajočega partnerja, ki pozna svojo vrednost in ki mu je pristojnost normalen način življenja.

Spoštovanje

Doživela je že intenzivne ljubezenske zveze, v katerih je bilo veliko stvari, a je manjkalo spoštovanja. In tega ne bo več prenašala, nikomur in v ničemer. Če ji ne izkažete spoštovanja, ki si ga zasluži, to pomeni, da nimate spoštovanja do sebe niti do življenja. In da imate težave sami s sabo, težave, ki jih morate rešiti sami, ona jih ne bo reševala za vas.

Pri moškem išče spoštovanje. Foto: Adam Konto / Pexels

Nesebičnost

To bi moralo biti povezano s spoštovanjem, vendar se pogosto zgodi, da tisti, ki kaže spoštovanje, ni dovolj nesebičen in občutljiv, da se odzove na potrebe druge osebe. Spoštovanje njenih občutkov in njenih potreb je način, da ji pokažete spoštovanje.

Pozornost

Ne pričakuje, da ji ves čas pošiljate sporočila, in vas ne poskuša nadzorovati. Ne zahteva, da jo zasipate s komplimenti in darili. Prosi vas le, da bodite pozorni na tisto, kar ji je pomembno, in ta pozornost je pravzaprav – spoštovanje in nesebičnost. Ko ste skupaj, bodite pozorni nanjo, tako da se posvetite kakovostnemu preživljanju skupnega časa.

Prijaznost

To ne pomeni, da bi morali biti prijazni samo do nje, ampak da bi morali biti dobra, spodobna in prijazna oseba, ki z njo ravna previdno in občutljivo ter tudi do celega sveta.

Ceni moškega, ki sedi z njo v tišini. Foto: Artem Beliaikin / Pexels

Iskrenost

Laganje, pa tudi ignoriranje, spodkopava in uničuje odnose. Samozavestna ženska je pripravljena slišati vsako resnico. Če postavi nerodno vprašanje, pomeni, da je pripravljena slišati odgovor, ne glede na to, kako neprijeten je. Če jo poskušate zaščititi z neresnico, žalite njeno sposobnost resnice, in če se želite zaščititi – ne delajte stvari, zaradi katerih ji boste lagali, saj bo to prej ali slej razkrila.

Ranljivost

Odprta ranljivost pred drugo osebo je znak zrelosti in zavzetosti za osebni razvoj. Samo pogumni ljudje so pripravljeni biti šibki, pokazati vse svoje občutke in tvegati, da bodo prizadeti. Pokazala vam bo svojo ranljivost in enako pričakovala od vas. To so trenutki, ko drug drugemu dajete oporo in tolažbo.

Humor

Humor ceni kot zelo pomemben element zdravega odnosa. Včasih boleča in občutljiva vprašanja ega najbolje rešite z duhovitostjo. Kdo se zna šaliti na svoj račun in smejati lastnim neumnostim, je sposoben gledati na stvari iz širše perspektive in ne ustvarjati drame tam, kjer je ni.

Razumevanje

Vsi si zaslužijo razumevanje. Ko vam nekaj pove o sebi, si ne razlagajte tega po svoje, ampak jemljite tako, kot vam je rečeno. Poslušajte jo, opazujte, čutite in ji zaupajte.

Z njim si želi biti to, kar je. Foto: Tima Miroshnichenko / Pexels

Preprosto

Dovolj ima težkih odnosov in življenjskih stisk, ki jih prinašajo čustvena bremena. Želi si lahkotnosti občutkov, ljubezni, intimnosti. Želi si, da ji polepšate in olajšate življenje. Če tega ne znate ali, če ji prinesete v življenje temo, strah, negotovost, nezanesljivost, neodgovornost, tega ne bo tolerirala niti minute.

Komunikacija

Temelj zdravega odnosa je sposobnost zrelega, iskrenega dialoga. Da poslušate in slišite, da premislite o svojem mnenju in upoštevate mnenje druge osebe, da včasih spremenite svoj odnos, ker ste ugotovili, da je napačen. Ko se prepirate v duhu komunikacije, to ni argument, ampak poizkus razumevanja.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.