fbpx

Volkswagen Golf R Variant: raketa za moderne očete

Novi Volkswagen Golf R Variant ima vse tisto, kar najdemo pri modelu z odsekanim zadkom, v kombinacijo pa doda še večjo praktičnost, v obliki večjega prtljažnika in strešnih sani.

Novi Volkswagen Golf R Variant ima 611 litrov prtljažnega prostora, če pa podremo zadnjo klop, pa bomo imeli na voljo 1.642 litrov prtljažnega prostora. Prtljažnik je postal sila uporaben, s pomočjo kljukic za pritrditev nakupovalnih vrečk in mreže, ki drži prtljago na mestu. Poleg omenjenega imamo na voljo 12-voltno in 230-voltno vtičnico. Samodejno zapiranje in odpiranje prtljažnih vrat je na voljo že serijsko, lahko pa si omislimo tudi elektronsko vlečno kljuko.

Poleg prtljažnega prostor, je motor tisti, ki bo premamil voznike z željo po športni vožnji. 2,0-litrski bencinski motor ima 315 konjskih moči (235 kW) in 420 Nm navora. Prenos se vrši preko 7-stopenjskega samodejnega menjalnika, na vsa štiri kolesa, preko sistema 4Motion in vektorskega nadzora navora. Športni karavan bo potreboval od 0 do 100 km/h 4,9 sekunde in dosegel, elektronsko omejeno, najvišjo hitrost 250 km/h. V primeru da si naročite paket R Performance, se bo končna hitrost dvignila na 270 km/h. S paketom se bodo tudi platišča povečala iz 18- na 19-palcev, dodani pa bodo novi športni vozni profili.

Dodatne Informacije

volkswagen.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!