fbpx

7 znakov, ki kažejo, da ste našli odličnega partnerja

Foto: envato

Vsi sanjamo o pravljičnem, na videz perfektnem razmerju. Popolnost seveda ne obstaja, vendar pa se ji lahko približamo tako, da se v zvezo spustimo s človekom, ki je z nami kompatibilen in ki je v vseh pogledih dober partner. Kako pa tako osebo prepoznati? Za vas smo pripravili 7 znakov, ki kažejo, da ste v zvezi z odličnim partnerjem.

1. Je aktiven poslušalec

Aktivno poslušanje je pomembno v vsakem odnosu, ne le romantičnem. Pomeni, da sogovornik med pogovorom ohranja očesni stik, se odziva empatično in je do vas spoštljiv in razumevajoč. Pomeni tudi, da vaše mnenje ceni in poskrbi, da se počutite slišane tudi takrat, ko se z vami ne strinja.
V zvezi je povsem normalno, da se vajino mnenje ne ujema glede prav vsake stvari, vendar pa je se morata oba zavedati, da različni pogledi nikakor niso podlaga za prepir ali žalitve.

Dober partner vam bo pripravljen prisuhniti Foto: Josh Wilink / Pexels

2. Spoštuje vaše meje

Za zdravo zvezo so meje nujne. Ker vam partner misli pač ne more brati, mu morate jasno sporočiti, kako se počutite in kakšno vedenje vas moti ali prizadene. Odičen partner vam ne bo zameril, če mu poveste, da potrebujete nekaj časa zase, in vam, ko mu postavite določeno mejo, ne bo vzbujal občutka krivde.

3. Je odkrit in pripravljen komunicirati

Za zdravo razmerje sta potrebna dva. Zato je pomembno, da je tudi partner z vami odkrit in vam jasno pokaže, če mu kaj ne ugaja oz. če se z vašim ravnanjem ne strinja. To dober partner seveda stori na prijazen in miren način.
Odkrita komunikacija tudi pomeni, da ni teme, o kateri se ne bi mogla pogovarjati oz. ki bi se je zavedno izogibala. To med drugim vključuje tudi pogovore o skupnem življenju, načrtovanju družine, spolnosti in financah.

Odkrita komunikacija vodi do povezanosti Foto: Leah Kelley / Pexels

4. Je empatičen

Sočutje je ena najpomembnejših lastnosti, ki jo lahko najdete v partnerju. Ne le, da vam bo empatičen partner stal ob strani ob vzponih in padcih, pač pa bo tudi razumel, da vas je nekaj, kar je storil, prizadelo in svoje vedenje spremenil. Ob nesporazumih ne bo iskal “zmage”, pač pa bo njegov cilj, da bodo vaše čustvene potrebe izpolnjene.

5. Pred vami ne skriva ničesar

Za zdravo razmerje je nujno potrebno tudi zaupanje. Tudi če partner ni storil ničesar napačnega, mu boste težko verjeli in zaupali, če bo stvari pred vami skrival in se vašim vprašanjem izmikal.
Odličen partner se zaveda, kako pomembna je poštenost in se vsakodnevno trudi, da z vami deli tudi tiste stvari, o katerih mu ni najlažje govoriti.

V zdravi zvezi ni skrivnosti Foto: Jonathan Borba / Pexels

6. Na razmerju je pripravljen delati

Tudi v zdravi zvezi se zgodi, da včasih pride do prepira oz. eden od partnerjev naredi nekaj, s čimer se drugi ne strinja. Takrat je nujno, da sta oba pripravljena na razmerju delati, torej se iskreno pogovoriti in skleniti dogovor o prihodnjih ravnanjih in komunikaciji.
Znak dobrega partnerja je zavedanje, da ni popoln in da težave v zvezi niso le vaša krivda, pač pa se mora potruditi tudi sam.

7. Je tudi vaš najboljši prijatelj

Odličen partner bo hkrati tudi vaš najboljši prijatelj: nekdo, ki vam bo stal ob strani, se za vas postavil in z vami preživljal čudovite trenutke. Nekdo, s katerim boste lahko delili prav vse, tako zanimivosti, ki so se vam pripetile tekom dneva, kot tudi vaša najgloblja čustva. Nekdo, ob katerem se boste od srca nasmejali, pa tudi žalovali in mu zaupali svoje težave.
Seveda ni ideano, če je partner vaš edini prijatelj: za zdravo zvezo je najbolje, da oba ohranjata lastno identiteto in se tudi samostojno družita z najbližjimi.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!