8 razlogov, zakaj te bo ženska prevarala: pravijo, da je številka 1 ključna!

Zakaj ženske skačejo čez plot?

Za spletni portal Mind Body Green je strokovnjakinja za spolnost Tammy Nelson navedla in pojasnila osem najpogostejših razlogov, zakaj ženske varajo moške.

Zaradi seksa

“Ženske cenijo dober seks enako kot moški. Svoje partnerje ponavadi varajo, ko srečajo nekoga, ki jih vzburja,” pravi Nelsonova in dodaja, da ne drži “stereotip”, da moški varajo zaradi seksa, ženske pa zaradi čustev. To je potrdila tudi nedavna študija, objavljena v Journal of Sex Research, ki kaže, da je seks eden izmed treh najpogostejših razlogov, zakaj ženske varajo.

Nezadovoljstvo z odnosom

Ista študija je pokazala, da ženske varajo, ko prenehajo biti zaljubljene v svojega partnerja. Čeprav še vedno obstaja ljubezen, bo ženska, ki ni zadovoljna z zvezo, prej prevarala svojega partnerja. Včasih zaradi različnih težav (družinske, finančne, itd.) pomisli, da ji bo prav afera prinesla tisto, česar od partnerja ni uspela dobiti. “Ženske varajo, ko se ohladijo. Če je njihov odnos s partnerjem napet ali dolgočasen, jih bo zamikalo, da poiščejo navdušenje drugje,” dodaja Nelsonova.

Nezadovoljstvo z odnosom

Ker so naredile napako

“Vsi delamo napake. Včasih pride do prevare tudi zato, ker se je pokazala priložnost, ženska jo je impulzivno izkoristila, kasneje pa obžalovala,” pojasnjuje strokovnjakinja. Včasih za prevaro ni globljega razloga, kot pa to, da se je preprosto zgodila.

Želijo si intimnosti

Naj bo fizična ali čustvena, potreba po intimnosti je nekaj, kar si želimo vsi izpolniti. Če se ženska v svoji zvezi ne počuti čustveno izpopolnjena in ji nekdo drug nudi takšno intimo, se bo med njo in to osebo razvila privlačnost. Nekatere starejše raziskave kažejo, da bo ženska razvila močnejšo čustveno povezavo z osebo, s katero vara svojega partnerja, kot pa moški.

Zaradi nove osebe se počutijo posebne

Včasih ljudje varajo, ker jim nekdo nov daje občutek, da so posebni ali pa se zaradi te osebe počutijo drugačne. “Nekatere ženske priznajo, da se zaradi ljubimca počutijo posebne, seksi in ljubljene, takšno pozornost pa težko prezrejo, ne glede na to, kakšen partner jih čaka doma,” poudarja Nelsonova.

Zaradi nove osebe se počutijo posebne.

Zaradi nizke samopodobe

Psihologinja Margaret Paul pojasnjuje, da ljudje z nizko samopodobo pogosto iščejo potrditev, da so dragoceni. Če je ne dobijo od sedanjega partnerja, jo lahko poiščejo pri nekom drugem. “Pogosto vidimo, da ljudje varajo, ko ne znajo prevzemati odgovornosti zase, ko jim ni mar za lastna čustva in ko ne znajo razviti sposobnosti, da bi se v odnosu postavili zase. Ker se zanemarjajo, rabijo pozornost druge osebe,” je dejala Paulova.

Pozabijo na težave

Varanje je lahko znak, da je z žensko ali odnosom nekaj narobe. Paulova tukaj prevaro primerja z alkoholom ali drogami. Takšno vedenje je način, da se ženska izogne občutkom ali težavam, namesto da bi se z njimi soočila.

Ker si želijo razhoda ali spremembe

Včasih ljudje varajo tudi zato, ker si želijo, da se njihov odnos konča, in to se jim zdi lažje, kot pa da bi partnerju neposredno povedali, da se želijo raziti. Toda Nelsonova poudarja, da se včasih to zgodi tudi zato, ker si želijo ljudje nekaj v svojem zakonu ali zvezi spremeniti. “Ženske včasih varajo zato, da bi izstopile iz zakona, včasih pa zato, da bi ostale v njem,” zaključuje strokovnjakinja za spolnost.

“Ženske včasih varajo zato, da bi izstopile iz zakona, včasih pa zato, da bi ostale v njem.”

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Univerzalne resnice o zmenkih, ki vas bodo pošteno razjezile in ranile vaš ego