fbpx

85. Tradicionalna Slanikova pojedina

Kulinarična razstava in tekmovanje Za prešernim pustom nastopi čas odrekanja, post. Začne se s pepelnično sredo in traja 40 dni, vse do velike noči. V zvezi s pepelnico je na slovenskem podeželju še ohranjenih nekaj slikovitih šeg. Po mestih pa so se v začetku 20. stoletja ...

Pomembne Informacije
Kdaj?
Kje?
Grand hotel Union, Ljubljana, Ljubljana
Organizator
Dogodek na Facebooku
Vstopnina
Vstop je prost.

Kulinarična razstava in tekmovanje

Za prešernim pustom nastopi čas odrekanja, post. Začne se s pepelnično sredo in traja 40 dni, vse do velike noči. V zvezi s pepelnico je na slovenskem podeželju še ohranjenih nekaj slikovitih šeg. Po mestih pa so se v začetku 20. stoletja uveljavile tako imenovane slanikove pojedine, na katere so vabile vse bolj znane gostilne. Riba, še posebej ne najbolj cenjen slanik, je pač postna jed. Največja in najbolj čislana je kmalu postala slanikova pojedina v Unionski dvorani Grand hotela Union v Ljubljani, ki je že od leta 1908 organizirana kot velik kulinarični dogodek.

Tudi prihajajoče kulinarične razstave kuharskih mojstrovin, narejenih iz različnih sladkovodnih in morskih rib ter morskih sadežev, ne gre zamuditi.

Poleg kulinarične razstave bo potekalo tudi tekmovanje, na katerem bodo sodelovali  kuharji iz vseh koncev Slovenije, ki  bodo  ustvarjali  različne kulinarične mojstrovine.

85. Tradicionalna Slanikova pojedina s kulinaričnim tekmovanjem se bo zgodila na pepelnično sredo, 17. februarja 2010 med 11. in 17. uro v Unionski dvorani Grand hotela Union v Ljubljani.

Kulinarične specialitete bodo tudi na pokušino v »a la carte« in »take away« ponudbi. Posebej pa priporočamo »Kulinarično avanturo – hladno topli bife « pod taktirko Janeza Dolšaka, šefa kuhinje Grand hotela Union.

 

Prejšnje
Goli v sedlu
Naslednje
AverTV Hybrid

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.