fbpx

Goli v sedlu

Režija: Dennis Hopper. Igrajo: Peter Fonda, Dennis Hopper, Antonio Mendoza, Warren Finnerty.Dva motociklista, Wyatt in Billy se odpravita na odisejo od obale do obale v iskanju prave Amerike, ob tem naletita na mnoge obraze njenih velikih in malih mest, hipijevsko komuno, droge ter seks v opolzki hiši v New ...

Pomembne Informacije
Kdaj?
Kje?
Kinoteka
Organizator
Dogodek na Facebooku
Vstopnina

Režija: Dennis Hopper.
Igrajo: Peter Fonda, Dennis Hopper, Antonio Mendoza, Warren Finnerty.

Dva motociklista, Wyatt in Billy se odpravita na odisejo od obale do obale v iskanju prave Amerike, ob tem naletita na mnoge obraze njenih velikih in malih mest, hipijevsko komuno, droge ter seks v opolzki hiši v New Orleansu. Najkultnejši med cestnimi kulti. Transameriška motociklistična misija treh odpadnikov konec šestdesetih let prejšnjega stoletja. Veliko motorjev, veliko cest, veliko trave in tripov ter veliko hitre ljubezni. Film je režiral Dennis Hopper pri 31 letih za borih 340.000 dolarjev, film pa je nato iztržil več milijonov in spremenil pop kulturu.

Prejšnje
Gospod Horten

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.