9 znakov, ki kažejo pravo starost ženske – tega ni mogoče operirati ali prekriti z ličili!

"Starost je kot obrabljena obleka. A je čista, zakrpana, zlikana in jo nosi človek, ki ljubi življenje, se z njo lahko ponosno razkazuje." - John O'Donohue

Prava leta ne razkrivajo le gube, sivi lasje, roke ali vrat. Obstaja še veliko drugih znakov staranja, ki na prvi pogled niso opazni. Tisti telesni atributi, ki se s starostjo spreminjajo, dajejo ženski poseben čar in privlačnost. Nikakor ne kažejo na upadanja ženske lepote, temveč preoblikovanje v njene številne oblike. Poglejmo seznam subtilnih znakov, ki pričajo o poteku časa.

1. Čelo postane ravno

Starostna atrofija podkožne maščobne plasti je razlog za izgubo volumna v predelu čela. Injekcije botoksa to spremembo le še bolj poudarijo. Tudi, če bo čelo ostalo gladko, bo izgubilo volumen in bo tako razkrilo resnično starost ženske.

2. Ustnice izgubijo volumen in vlago

Oblika ustnic se sčasoma spreminja. Ustnice s starostjo izgubijo volumen in vlago, pogosto pa jih “uokvirjajo” majhne gubice. Ustnice, ki so bile včasih polne in čutne, sčasoma postanejo manjše in tanjše.

3. Spremeni se oblika in velikost popka

Ta del telesa lahko s starostjo spreminja videz zaradi nihanja teže, nekaterih bolezni, nosečnosti.

Tudi popek spreminja obliko.

4. Pojavijo se podočnjaki

Podkožna maščobna plast se zaradi slabše proizvodnje kolagena po 30. letu starosti tanjša. Koža okoli oči izgubi gostoto, postane bolj prosojna, zaradi česar so podočnjaki bolj izraziti.

5. Ušesa postanejo večja

Tudi ušesa so pokazatelj starosti, tako kakor roke in vrat. Ta del telesa, ki mu navadno ženske posvečajo nekoliko manj pozornosti, prav tako izgubi tanko maščobno plast in elastičnost. Posledično se ušesa sprostijo in raztegnejo, nošenje uhanov pa dejansko še spodbuja to spremembo.

6. Obrvi so spuščene in zapirajo pogled

Dokler smo mladi, napetost kože obrvi postavi na svoje mesto, vendar pa te s starostjo “drsijo” navzdol. Zaradi zmanjšane proizvodnje kolagena koža postane manj čvrsta in elastična, obrazne mišice pa oslabijo in se sprostijo z delovanjem gravitacije. Posledica tega je, da se obrvi pomikajo navzdol, kar lahko obraz spremeni v nekoliko bolj mrkega.

Obraz postane nekoliko bolj mrk.

7. “Mladostni trikotnik” se obrne

Ko smo mladi, je oblika obraza podobna trikotniku z vrhom, usmerjenim navzdol, in osnovo, ki se razteza po dolžini čela. A situacija se s starostjo spreminja. Osnova se premika na spodnji del obraza, vrh pa na zgornji del. Podkožna maščobna s starostjo “drsi” po obrazu, lica izgubijo elastičnost in pojavijo se gube.

8. Polt zbledi in koža izgubi sijaj

Zdrav in sijoč videz kože ženske s starostjo počasi zapušča, glavni razlog za to je zmanjšana sinteza kolagena in elastina. K temu procesu prispevajo tudi neustrezna nega kože, pomanjkanje spanja, utrujenost, nezdrava prehrana in na splošno slabe navade, kot je kajenje.

9. Koti oči in ustnic se spustijo navzdol

Spuščeni koti oči in ustnic lahko dajo obrazu nekoliko utrujen videz. Te informacije so še posebej pomembne za tiste, ki se ne smejijo pogosto – mišice obraza, ki podpirajo vogale, precej hitreje oslabijo. Tudi koža okoli oči s starostjo izgublja elastičnost in tonus, oslabljene tetive in mišice na tem področju, pa ne morejo več “držati” kotičkov oči, kakor so jih.

Smejte se, da bodo vaše mišice okoli ust nekoliko močnejše!

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!