fbpx

Recept: Čokoladne proteinske palačinke brez jajc

Slasten recept za zajtrk ali malico

Foto: envato

To so proteinske palačinke, ki jih boste naravnost oboževali.

Proteinske palačinke sestavlja alternativa kravjemu mleku in sicer rastlinsko mleko. Izbirate lahko med bogato paleto, od sojinega pa vse do ovsenega. Okusne palačinke namreč lahko pripravite tudi brez živalskih sestavin. Namesto jajc tako uporabite lanena ali chia semena, za dodatne vlaknine in hranila pa uporabite mešanico ajdove in ovsene moke. Za še večjo vsebnost beljakovin dodajte tudi nekaj proteinskega praška.

Proteinske palačinke bodo še bolj okusne, če boste uporabili čokoladni proteinski prašek, ki bo jedi dodal čokoladni pridih in zajetno porcijo beljakovin. Tako, okusne palačinke v ameriškem slogu bodo pripravljene v nekaj minutah! Dober tek.

Čokoladne proteinske palačinke

  • Obroki: 8
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

  • 180 ml rastlinske alternative mleku (sojino, kokosovo, mandljevo,…)
  • 40 g ajdove moke
  • 15 g kokosovega olja
  • 10 g čokoladnega proteinskega praška
  • 10 g kakava v prahu
  • 10 g ovsene moke
  • 5 g chia semen
  • čajna žlička pecilnega praška
  • ½ čajne žličke jabolčnega kisa

Navodila

  1. Čokoladne proteinske palačinke brez jajc so enostavne za pripravo. V veliki posodi zmešajte suhe sestavine – ajdovo in ovseno moko, pecilni prašek, proteinski prašek, kakav v prahu ter mleta chia semena.
  2. Stopljeno kokosovo olje zamešajte v rastlinsko alternativo mleku in dodajte malo jabolčnega kisa. To zmes postopoma umešajte v suhe sestavine. Mešajte, dokler ne izginejo vse grudice.
  3. Segrejte ponev z malo maščobe in vlijte približno 60 ml mase za vsako palačinko. Palačinke pecite približno dve do tri minute na vsaki strani.
  4. Postrezite jih s sadjem in prelivom po izbiri.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.