fbpx

Recept: Najbolj kremast veganski čokoladni mousse – preprost recept, ki vas bo navdušil

Foto: envato

Čokoladni mousse je priljubljena sladica, ki jo obožujejo mnogi, še posebej, ko pride do nepričakovanih obiskov. Ta različica veganskega čokoladnega mousseja je še posebej posebna, saj je ne samo okusna, ampak tudi zdrava, polna zdravih maščob, vlaknin in antioksidantov. Če iščete sladico, ki jo lahko pripravite hitro in enostavno, je tale veganski čokoladni mousse z avokadom prava izbira za vas.

Kuharica Khristianne, ki je bila vrsto let osebna kuharica družine Kardashian/Jenner, je razkrila svoj najljubši recept za veganski čokoladni mousse.

Ta sladica je odlična izbira, kadar želite pripraviti nekaj sladkega brez dolgotrajnega kuhanja. Potrebujete le nekaj osnovnih sestavin in blender, končni rezultat pa boste dosegli v manj kot 15 minutah.

Poleg tega, da je ta mousse izjemno okusen, je tudi bogat s hranili, saj avokado zagotavlja veliko zdravih maščob, medtem ko kakav prinaša obilico antioksidantov. Okrasite ga lahko s stepeno smetano in naribano čokolado, za dodatno svežino pa lahko dodate še nekaj svežega sadja.

Najbolj kremast veganski čokoladni moussem

  • Obroki: 4
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

    Za mousse:
  • 2 zrela avokada
  • 1/4 skodelice kakavovega prahu
  • 1/4 skodelice stopljene temne čokolade
  • 1/4 skodelice mandljevega mleka
  • 1/2 čajne žličke vanilijevega ekstrakta
  • 1/8 čajne žličke soli
  • 1/4 skodelice javorjevega sirupa
  • Za preliv:
  • 1/2 skodelice veganske sladke smetane
  • 3 žlice sladkorja v prahu
  • 1 ploščica temne čokolade

Navodila

  1. V blenderju najprej zmešajte narezane avokade, kakavov prah, stopljeno čokolado, sol in javorjev sirup.
  2. Ko se te sestavine združijo v gladko zmes, dodajte še vanilijev ekstrakt in mandljevo mleko ter znova dobro premešajte, da dobite kremasto teksturo.
  3. Medtem ko se mousse pripravlja, stepite sladko smetano skupaj s sladkorjem v prahu.
  4. Priporočljivo je, da je smetana hladna, saj se bo tako bolje stepla. Ko je smetana pripravljena, mousse prelijte v dekorativne steklene kozarce, napolnite jih do polovice. Na vrh nabrizgajte stepeno smetano in naribajte nekaj temne čokolade.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.