fbpx

Adijo, bitcoin. Tukaj je bananacoin.

Ali vas mika?

Po velikanskem uspehu, ki ga je dosegel bitcoin, je v zadnjih letih nastalo ogromno različnih kriptovalut. Nova na tem seznamu je bananacoin, ki ima nadvse zanimiv koncept. Ali si upate investirati vanjo?

Bananacoin je žeton, osnovan na ethereumu. Označuje izvozno ceno kilograma banan. Z nakupom bananacoina boste postali lastnik kilograma banan, ki bo zrastel na ekološko prijazni plantaži v Laosu. Vzgojene banane bodo nato izvažali na Kitajsko, kjer je povpraševanje po bananah večje od ponudbe. Še posebej priljubljena je vrsta banane, imenovana Lady Finger.

Ali vas mika?
Ali vas mika?

Ekipa, ki stoji za tem projektom, je sestavljena iz dveh ruskih podjetnikov in tajskega agronoma. Banane v Laosu gojijo že tri leta. S pomočjo investicij v bananacoine želijo v naslednjih 18 mesecih razširiti območje pridelovanja s 100 hektarjev na 360 hektarjev.

Plantaža v Laosu.
Plantaža v Laosu.

Glede na to, da se je mednarodna cena banan v zadnjih sedmih letih povečala za od 4 do 10 odstotkov, se zdi investiranje v banane relativno varno. Do tega trenutka je bilo po ceni 0,5 ameriškega dolarja prodanih nekaj več kot 3,4 milijona bananacoinov.

Pred kratkim se je sicer razvedelo, da je velik delež svetovne pridelave banan ogrožen zaradi napada glivične panamske bolezni. Pred to boleznijo so laoške banane zaščitene, zato je o investiciji vanje treba resno razmisliti.

Dodatne Informacije

Več informacij:
bananacoin.io

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!