Ali bom kdaj našel ljubezen? 13 pomembnih življenjskih lekcij, ki vam jih nihče ni povedal

Foto: IG humanlovers
Zadnjič posodobljeno: :

Ali boste sploh kdaj našli ljubezen?

Naravno je, da vas to skrbi. Navsezadnje ste človek in imate potrebo, da ljubite in ste ljubljeni. Bili ste že tolikokrat ranjeni in se sprašujete: “Ali bom še kdaj našel ljubezen ali bom ostal sam?”

Preberite si nekaj opomnikov, ki vam bodo spremenili vašo perspektivo na življenje.

1. Nekega dne bo vse dobilo smisel

Zdaj, ko se vam zdi, da ste prišli v slepo ulico, je naravno, da mislite, da je vse, kar ste do sedaj doživeli, popolnoma nesmiselno.

Zakaj ste morali iti skozi vse te srčne bolečine? Zakaj so vas vsi vaši bivši prizadeli, saj niste storili ničesar narobe? Zakaj ste se morali noro zaljubiti v tistega moškega ali žensko, če si nikoli nista bila namenjena, da bi končala skupaj?

Toliko vprašanj brez odgovorov. Ne gre za to, da bi komu zavidali, ampak, ko pogledate svoje prijatelje ste v primerjavi z njimi pravi angel. Nikoli niste varali, vedno ste bili zvesti svojim partnerjem in nikoli nikomur niste zlomili srca.

Pozabili ste, da se vse zgodi z razlogom. Mogoče ste morali izkusiti vso to bolečino, da boste lahko še bolj cenili veselje. Mogoče vam je bilo usojeno, da spoznate vse tiste strupene moške ali ženske, da boste lahko cenili pravo osebo, ki bo ob vas.

Možno je, da ste morali videti, kako se ljudje lahko spremenijo, da ste se imeli priložnost naučiti, kako jih spustiti od sebe. Mogoče, da bi razumeli, da obstajajo stvari, za katere ste lahko hvaležni, kljub vsemu hudemu, kar se je dogajalo.

Mogoče ste morali skozi vse te pretekle zveze spoznati, kako močni ste pravzaprav. Če ne bi bilo vseh teh srčnih bolečin nikoli ne bi izvedeli kaj vse lahko prenesete?

Nekega dne se bodo sestavili vsi deli sestavljanke, imenovane vaše življenje.

2. Romantična ljubezen ni vse, kar obstaja

Ko se vprašate, če boste kdaj našli ljubezen, si ponavadi predstavljate samo romantiko, kakor, da je romantična ljubezen vse, kar obstaja. Motite se, obstajajo številne druge vrste ljubezni.

Najprej je tu vaša družina, vaši prijatelji. Samo poglejte okoli sebe in videli boste vsaj nekaj ljudi, ki vas imajo radi ne glede na vse. Ljudje, na katere lahko računate.
Pravzaprav ni nujno, da gre za množino. Več kot dovolj je, da bo na svetu samo ena oseba, ki ustreza temu opisu.

Ljubezen je povsod okoli vas – samo pozorno morate pogledati.

Bodite hvaležni za vso ljubezen, ki jo dobite. Marsikaj je za kar smo lahko hvaležni. Namesto, da bi se osredotočili na to, kaj imate – vas skrbi edina vrsta ljubezni, ki je nimate. Zanimivo, kajne?

3. Vaša največja odgovornost je, da se imate radi

Najpomembnejša ljubezni, ki obstaja je ljubezen, ki si jo dajete sami. Mnogi ljudje, ki ne najdejo romantične ljubezni, samodejno domnevajo, da jih nihče nima rad in posledično prenehajo imeti rad sebe.

Začnejo se spraševati, zakaj nisem dovolj? Kaj je narobe z mano? Ali nisem dovolj privlačen? Pameten ali dovolj zanimiv? Zakaj bi se imel rad, če me nima rad nihče drug?

To je vaša napaka številka ena.

Če torej spoznate moškega ali žensko in jim pokažete pomanjkanje ljubezni do sebe, vam bodo sledili. Ne bo vam treba vložiti veliko truda, da bi jih prepričali, da pri vas ni ničesar kar bi lahko ljubili in takoj vam bodo verjeli.

Če nekomu pokažete, da se ne spoštujete, tega tudi oni ne bo storili. Če jim pokažete, da mislite, da niste vredni – tudi oni ne bodo videli vaše vrednosti.

Vaša največja odgovornost je, da se imate radi pred drugimi. Odnos, ki ga imate s seboj, je prednostna naloga. Če to veste, vas to ne bo presenetilo, da ste vi svoja prioriteta.

Če to priznate ali ne, bodo ljudje prihajali in odhajali iz vašega življenja. To je življenje, usode imajo za vas načrtovane drugačne poti. Vsak vas lahko zapusti, razen sami sebe. Ste edino bitje, ki bo ostalo z vami.

Navsezadnje nimate druge izbire – ni možnosti, da bi lahko pobegnili od sebe, ko vam nekaj ni všeč.

4. Zaslužite si takšno ljubezen, kot bi jo dali nekomu drugemu

Odkar pomnite, ste bili vedno tisti, ki ljubi več. Večina vaših odnosov ne bi trajala tako dolgo, če se ne bi tako trudili. Počutite se izkoriščene in od vsega ste izčrpani.

Zdi se vam, da v vas ni več energije. Preveč ste se trudili v odnosih, ki so bili obsojeni na propad. Najhuje pa je, da vam naklonjenosti niso vračali v takšni meri, kakor ste jo dajali.

Zdi se vam, da je bilo vse zaman, in ne načrtujete ponovitve istih napak. Zadnja stvar, ki si jo želite, je še en odnos, v katerem ste vi tisti, ki daje več. Odnos, v katerem ste tisti, ki še naprej potiska stvari naprej, ne da bi se druga oseba premaknila za centimeter.

Ne morete si pomagati, da se ne bi počutili, kot da ste bili – sami – v večini odnosov. Namesto, da bi se s partnerjem borili drug ob drugem, ste se večino časa morali boriti proti njim.

Zaslužite si vso ljubezen, ki jo nenehno dajete vsem ostalim. Ko enkrat razumete to, se ne boste nikoli zadovoljili s čim manj. Spoznali boste svojo sorodno dušo. Nekoga, ki vas bo imel globoko rad, in ki nikoli ne bo skrival nobenega dela sebe.

Spoznali boste nekoga, zaradi katerega se ne boste počutili čustveno zapostavljene in neljubljene. Vsa pozitivna energija in ljubezen, ki ste jo dali svetu bo našla pot do vas.

Ne gradite zidov samo zato, ker ste naleteli na nekoga, ki ni videl razsežnosti vašega srca. Namesto tega nadaljujete. Vesolje in karma vas bo nagradila za vse vaše trdo delo.

5. Nikoli niste prestari in nikoli ni prepozno

Kdo vam je rekel, da ima ljubezen starostno mejo? Včasih se zdi, da ljudje nad iskanjem ljubezni po določenem času obupajo. Kakor, da je romantika rezervirana samo za dvajseta leta ali trideseta leta. In, ko pridejo v štirideseta ali več, se obnašajo, kot morajo ujeti zadnjo priložnost za ljubezen.

Kakor, da bodo po določeni starosti prenehali obstajati. Ne boste. Dejansko je nešteto primerov ljudi, ki so ljubezen do svojega življenja našli v domovih upokojencev. Ni zagotovila, da bodo odnosi, ki se začnejo pri dvajsetih ali tridesetih, bolj uspešni. Prej obratno.

Ko ste starejši nosite s seboj veliko čustvene prtljage. A natančno veste, kaj iščete. Če ne, vsaj veste, česa nočete, in to je veliko več kot znanje, ki ste ga imeli, ko ste bili mlajši.

Zapomnite si – nikoli ni prepozno in nikoli niste prestari za ljubezen.

6. Vedno, ko ste zavrnjeni, ste preusmerjeni na nekaj boljšega

Ko vas oseba zavrne se rani vaš ego. Ne morete se načuditi, kaj je narobe. Sprašujete se o svoji vrednosti, sposobnosti privabljanja nasprotnega spola in prihodnosti.

Poskusite zavrnitev videti kakor blagoslov. Kaj če ste zavrnjeni z razlogom? Kaj, če bi bil to vesoljski način življenja, ki vas je preusmeril na nekaj veliko boljšega? Kaj če so vam bile usojene večje stvari?

Mogoče bi bili ob tej osebi nesrečni. Ali pa bi morda končali ujeti v tej zvezi in bi zamudili priložnost, da spoznate svojo tisto pravo osebo.

Vedno boste vedeli, da ste poskusili. Vedeli boste, da ste dali vse od sebe in naredili vse, kar je bilo v vaši moči, da bi ta oseba postala vaša. Ne bodo vas preganjali vsi “Kaj če…” ali “Moral bi…” Videli ste priložnost in jo zagrabili. Resnica je, da se ni izšlo, kot ste načrtovali, a to še ne pomeni, da se dolgoročno ni izšlo najbolje.

Namesto, da bi vam ta izkušnja uničila samozavest, bi se morali počutiti ponosno. Imeli ste dovolj poguma, da ste nekomu odprli svoje srce. Zavrnitev ni osebna. Ne pozabite, da vas bodo različni ljudje zavrnili iz različnih razlogov.

V prvi vrsti ima vsakdo pravico, da izbere s kom bo. Če zavrnejo priložnost, ne pomeni, da vas nimajo radi. Mogoče trenutno niso pripravljeni na zvezo. Mogoče uživajo v samskem življenju. Ali pa imajo nekaj nerazrešenih težav s preteklostjo in so dovolj iskreni, da vas ne vlečejo v svoj nered.

Ali pa preprosto niso za vas. Zaradi tega niste nič manj vredni. Če vas ena oseba ne mara ali jim niste privlačni, še ne pomeni, da niste lepi.

Ne pozabite, da imamo vsi svoj okus in želje, in če vas nekdo ne vidi kot primerno osebo – ne glede na razlog – tega ne jemljite kot žalitev. Namesto tega spoštujte njihove odločitve in pojdite naprej.

7. Kar naj bi bilo, bo vedno našlo pot

Če še vedno niste našli ljubezni, ki jo iščete je nekaj gotovo; ljubezen, ki vam je namenjena vas še vedno išče.

Nima smisla ničesar siliti. Ne morete izgubiti tistega, kar ni resnično vaše, niti ne morete dobiti tistega, kar ni usojeno, da je vaše. Morda boste ljubezen našli jutri ali pa se bo to zgodilo čez desetletje. Kakorkoli že, prišla bo ob pravem času.

Ne morete je ujeti ali pobegniti pred njo. Kdor vam je namenjen, bo vedno našel pot. S svojo sorodno dušo se bosta srečala in nihče ali karkoli ne more preprečiti, da bi se to zgodilo.

Tudi takrat, ko se zdi nemogoče in tudi tedaj, ko se zdi, da je vse izgubljeno – bo tisto, kar naj bi bilo vaše, končalo v vaših rokah. Nima smisla preveč razmišljati. Ne morete biti pasivni opazovalec, a tudi nima smisla, da bi bili v razmerju preveč premišljeni.

8. Vesolje ima načrt za vas

Potrpljenje je ključ do uspeha, ne hitite. Ono ve veliko več kot vi in dalo vam bo tisto, kar je prav, da imate. Za vsakega od nas ima načrt. Samo včasih ne razumemo njenih namenov.

Vsi smo bili že tam, v situaciji, ko mislimo, da smo dosegli točko preloma. Ne vidite izhoda. Omislite si milijon rešitev, vendar vam nobena ne daje upanja, da obstaja boljši jutri.

Takrat vas bo vesolje rešilo. Dalo vam je natančno toliko, koliko lahko vzamete. Preizkušalo vas je in postavil pred številne ovire. To je zato, ker je imelo za vas ves čas na zalogi veliko boljše stvari in ljudi.

Vesolje vam ne bo dalo tistega, kar želite – dalo vam bo tisto, kar potrebujete. Ste samo človek. To pomeni, da obstajajo nekatere stvari, ki presegajo vaše razumevanje, in z njimi se boste morali spoprijeti.

9. Nič ne izgine, dokler vas ne nauči lekcije

Po vseh tistih neuspehih in napačnih odločitvah se vprašate: Kdaj bo moja smola v ljubezni izginila? Kaj bi se moralo zgoditi, da bi dobili svoj del sreče? Kdaj se bo ta krog srčne bolečine končno ustavil? Kdaj boste dobili moč, da dokončno prekinite vse zvezi s tem moškim ali žensko, ki vas ne zasluži?

Kdaj boste nadaljevali s svojim življenjem in kdaj se bo vaše zdrobljeno srce zacelilo? Kdaj boste preboleli to strupeno osebo? Vsa ta bolečina bo izginila, ko se iz nje nekaj naučite.

Nikoli nič ne mine, dokler vas ne nauči lekcije. Najprej se morate naučiti, da niste odvisni od nikogar. Prav tako se morate naučiti ceniti sebe.

Vsaka strupena oseba v vašem življenju je služila svojemu namenu. Torej, ne glejte nanje kot na svoj poraz, ampak kot na pot do sreče.

Lekcije pustijo neizbrisne brazgotine na vašem srcu in duši in nekatere vas za vedno spremenijo. A to so edine lekcije, ki si jih boste zapomnili, dokler dihate.

10. Zdi se vam, da so vsi v razmerju

Ko se ozrete naokoli, se vam zdi, da ste edina oseba, ki jo poznate, ki ni v razmerju. Zdi se vam, da so vsi vaši prijatelji, sodelavci in znanci v resnih, dolgoročnih odnosih.

Vsakič, ko preverite svoje vire v družabnih omrežjih, vidite le srečno zaljubljene pare. Počutite kot izobčenec. Kako je mogoče, da edini, ki z nekom ne najde popolnega ujemanja?

Osredotočite se na stvari, po katerih hrepenite. Trenutno ste tako obsedeni s tem, da bi imeli ljubeč odnos, da je to postalo edino, kar vam je v mislih. Ne opazite vseh razpadov in ločitev okoli sebe. Ne opazite samskih moških in žensk, ki vas obkrožajo. Namesto tega vidite samo tisto, česar ne morete imeti.

11. Mogoče iščete napačno vrsto ljubezni

Kakšno ljubezen iščete? Bi lahko idealizirali koncept ljubezni in sorodnih duš? Ločite med resničnim življenjem in pravljicami? Ni potrebno, da je vaša ljubezenska zgodba takšna kot v filmih ali romanih.

Ljubezen duše običajno ni tobogan čustev, ampak je mirna. Prave ljubezni ne zamenjajte z zaljubljenostjo in metuljčki, saj v večini primerov nimata nič skupnega. Pravzaprav so ti metuljčki običajno le strast. To ni ljubezen – je občutek, ko nikoli ne veš, kje stojiš. Je pričakovanje, kaj se bo zgodilo.

Prava ljubezen se nikoli ne bo počutila tako. Namesto tega se bo počutila kot doma. Ko nekoga ljubite, vam prinese neverjetno spokojnost, ki je še niste doživeli. Prava ljubezen ni popolna.

V vsakem odnosu boste imeli svoj del pretresov. Prišlo bo do nesoglasij in prepirov. Partner vas bo od časa do časa motil in nekatere njihove navade vam bodo šle na živce. Navsezadnje niste popolni in tudi oni ne. Torej, kako lahko pričakujete, da bo vaša zveza brezhibna?

12. Vaša sreča se začne pri vas

Mislite, da bo vsak vaš problem izginil v trenutku, ko boste srečali pravo osebo? Ne bo, ta oseba ne hodi naokoli s čarobno palico, ki bo vse spremenila.

Res pa je, da bodo vse vaše težave videti precej bolj znosne. Neprespane noči bodo veliko manj osamljene, vendar ne bodo prinesle sonca. To, je vaša naloga, saj se vaša sreča začne pri vas.

Če niste zadovoljni s samskimi življenjem, tudi v razmerju ne boste srečni. Volan je samo v vaših rokah. Prevzemite odgovornost, če vam je všeč ali ne.

Bistvo je v tem, da morate v življenju stvari narediti sami, namesto da bi pričakoval, da bo to naredil nekdo drug namesto vas. V nasprotnem primeru boste vedno razočarani.

Konec vaše zveze ni in ne sme biti konec vašega sveta. Namesto tega je to dejansko priložnost za nov začetek. Priložnost, da vzamete življenje v svoje roke in to je priložnost, ki jo morate izkoristiti.

13. Biti samski je priložnost, da živite svoje življenje pod svojimi pogoji

Nič ni narobe, če ste samski. To ne pomeni, da morate biti osamljeni in obupani. To ne pomeni, da bo vaše življenje izgubilo smisel. Morda boste res srečnejši, če boste našli pravega moškega ali žensko, ampak – vi ste tisti, ki imate ključe do lastne sreče.

Ko ste v razmerju ste del ekipe. V zdravem razmerju ne izgubite svoje individualnosti, postanete del ekipe, para in morali boste najti ravnovesje v odnosu. Od tega trenutka dalje ne morete sami sprejeti nobene ključne odločitve, ampak se boste morali prilagoditi in se večinoma glede vsega srečati na pol poti.

Veliko moških in žensk se zaplete v nove odnose iz vseh napačnih razlogov. Včasih ste preprosto utrujeni, da ste edini brez partnerja, zato skočite v razmerje s prvo osebo, ki pride mimo.

Ne premišljujete, ne analizirate ali se dobro ujemata in do njih pravzaprav ne gojite nobenih občutkov. Namesto tega mislite, da je to vaša zadnja priložnost za srečo in se jih držite.

V bistvu se spremenite v osebo, ki se drži zadnje slamice, da ne bo ostala sama. Ostanete v razmerju, ki si ga v resnici nikoli niste želeli. Z nekom, ki ga nikoli niste zares ljubili.

Ko se to zgodi, imate dve možnosti. Lahko ostanete tam, kjer ste in pustite, da življenje mine, ali pa stvari končate pravočasno. Če izberete prvo, se zavedajte, da boste vsak dan svojega življenja preživeli, kakor, da se dušite.

Ne glede na to, kaj se zgodi, naj iskanje ljubezni ne postane vaša edina obsedenost. Ne pozabite – kar koli lovite, beži pred vami. Sprostite se in uživajte v vsakem dragocenem trenutku, ki ga živite in v vmesnem času potrpežljivo in počakajte na ljubezen.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!