Ali ste se že kdaj vprašali, katero sestavino bi bilo najbolje najprej dodati v zeljno solato - kis ali olje? In kako ta odločitev vpliva na okus? Tako se pravilno pripravi zeljna solata!
Kako se pravilno pripravi zeljna solata? Verjamemo, da še nikoli niste razmišljali o vrstnem redu dodajanja kisa in olja v zeljno solato. In ja, vrstni red spremeni vse.
Če najprej dodate enega, tvegate, da boste izgubili vse vitamine iz zdravega zelja.
Najprej gre seveda olje, ker bo tesnilo tam, kjer je narezano zelje, da vitamini ne izginejo. Če bi dali kis na prvo mesto, temu ne bi bilo tako. Zelje je zdravo živilo, še posebej je priljubljeno, kot solata.
Zeljna solata
Za zeljno solato potrebujete:
– narezano zelje
– sladkor
– kurkuma
– poper
– gorčica
– olivno olje
– kis
Kaj je pomembno pri pripravi
V pripravi okusne zeljne solate ima vrstni red dodajanja kisa in olja ključno vlogo. Čeprav se to morda zdi nepomembno, lahko ta preprost korak vpliva na ohranjanje vitaminov v zelju.
Torej, za zeljno solato polno vitaminov, je priporočljivo, da najprej dodate olje.
Zakaj?
Olje bo delovalo, kakor smo že omenili, kot nekakšno tesnilo, preprečuje izgubo vitaminov iz narezanega zelja. Če bi najprej dodali kis, bi lahko ti dragoceni vitamini izhlapeli, preden bi se lahko zaklenili v zelje. Tako preprost trik lahko ohrani zdravilne lastnosti zelja.
S tem postopkom boste poskrbeli, da bo zeljna solata ne samo okusna, ampak tudi polna vitaminov.