fbpx

Aquarium de Paris: podvodno Airbnb prenočišče v družbi 35 morskih psov

The Shark Aquarium - prva podvodna soba na spletni platformi Airbnb

Ljubitelji akvarijev in filma Žrelo, pozor! Za vas imamo popoln turistični oddih. Aquarium de Paris, prvo podvodno Airbnb prenočišče, kjer noč preživite v družbi morskih psov. Gre za okroglo sobo s 360-stopinjskim razgledom na morsko dno, ki je habitat kar 35 morskih psov! Prenočitev v najstarejšem akvariju na svetu, kjer prebiva več kot 10 tisoč živali in več kot 500 vrst, med 11. in 13. aprilom 2016 čaka tri srečneže, ki bodo do 3. aprila podali najizvirnejši predlog, zakaj si zaslužijo spati v družbi morskih plenilcev.

Aquarium de Paris, najstarejši akvarij na svetu (odprt od leta 1867 in navdihnjen po knjigi Julesa Verna Dvajset tisoč milj pod morjem), skupaj s spletno platformo za posredovanje in najem nepremičnin popotnikov Airbnb ponuja prvo podvodno prenočišče. Soba s panoramskim razgledom je potopljena v bazen za morske pse, kjer jih prebiva kar 35, od njih pa gosta loči le debelo steklo. Da prenočitev ni za strahopetce, priča podatek na strani Airbnb, kjer med drugim od gostov zahtevajo, da v temi ne zajemajo selfijev, saj so morski psi občutljivi na svetlobo, in da glave ne stegujejo iz spalnice.

PREBERITE ŠE: Van Goghova Spalnica v naravni velikosti in z možnostjo najema na Airbnb

Preživite noč v družbi morskih psov.
Preživite noč v družbi morskih psov.

Še preden pa dobite ”ključe” steklene sobe v Aquarium de Paris, ima za vas gostitelj Fred Buyle, svetovni rekorder v prostem potapljanju, podvodni fotograf in ljubitelj morskih psov, pripravljen voden ogled, v katerem boste izvedeli vse in še več o morskih psih: kako živijo, zakaj so narobe razumljeni in zakaj so nepogrešljiv del morskega ekosistema. Če ste slučajno izbrani (prijavite se tu), vam svetujemo, da si pred dopustovanjem v akvariju Aquarium de Paris ne ogledate filma Žrelo 3.

Dodatne Informacije

Več informacij:
airbnb.co.uk

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.