fbpx

Arheozabava: Čarobna peresa: Kako so kralju Midasu zrasla oslovska ušesa?

Tokrat bomo na Arheozabavi v čarobnem duhu decembrskega časa pobegnili v pravljičnost antičnega sveta: v čas, ko se govori, da so ljudje še živeli skupaj z bogovi, da so po svetu strašile pošasti in da so junaki gradili boljši svet. V ustvarjalnem delu bomo izdelovali okraske, s katerimi bomo ...

Pomembne Informacije
Kdaj?
Kje?
NMS - Prešernova, Ljubljana
Organizator
Dogodek na Facebooku
Vstopnina
2,5 eur za vso družino

Tokrat bomo na Arheozabavi v čarobnem duhu decembrskega časa pobegnili v pravljičnost antičnega sveta: v čas, ko se govori, da so ljudje še živeli skupaj z bogovi, da so po svetu strašile pošasti in da so junaki gradili boljši svet. V ustvarjalnem delu bomo izdelovali okraske, s katerimi bomo polepšali svoje domove.

Prisluhnili bomo pripovedi o kralju Midasu in njegovi največji želji, da bi se vse, česar se dotakne, spremenilo v zlato. Spoznali bomo, da ga pohlep ni pripeljal do sreče, povrh vsega pa so mu zaradi nespametnosti zrasla tudi oslovska ušesa.

Decembrski program je primeren za otroke od 4. leta dalje. Trajanje 90 minut. Cena 2,5 evra. V prazničnem decembru vabimo starše, babice, dedke, bratce in sestrice, da skupaj z malčki prisluhnejo napetim zgodbam, nato pa izdelajo božične okraske. Ena sama vstopnica odpre vsej družini vrata v razburljivi svet pravljic. Izdelke, narejene na delavnicah, otroci odnesejo domov. Udeležba je omejena. Nakup vstopnic je mogoč tudi v predprodaji. Če se želi delavnice udeležiti otrok, mlajši od starostne omejitve, naj bo med delavnico v spremstvu odraslega.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.