fbpx

Arheozabava: Muzejska šifra

V muzeju se je našla steklenica s skrivnostnim sporočilom. Le rešitve zapletenih ugank bodo razkrile tajno šifro, ki jo je Albert želel predati le najbolj bistrim in učenim. Vendar, kako razvozlati skrivnost? Nič lažjega kot to! Pomagalo nam bo budno oko ter starodavni zapisi, ki jih med svojimi zidovi skriva ...

Pomembne Informacije
Kdaj?
Kje?
NMS - Prešernova, , Ljubljana
Organizator
Dogodek na Facebooku
Vstopnina
3,50 evra

V muzeju se je našla steklenica s skrivnostnim sporočilom. Le rešitve zapletenih ugank bodo razkrile tajno šifro, ki jo je Albert želel predati le najbolj bistrim in učenim. Vendar, kako razvozlati skrivnost? Nič lažjega kot to! Pomagalo nam bo budno oko ter starodavni zapisi, ki jih med svojimi zidovi skriva Narodni muzej Slovenije! Ob tem se bomo naučili, kako se berejo staroegipčanski hieroglifi, razvozlali v kamen vklesane rimskodobne napise, prebirali srednjeveške in novoveške zapise, spoznali pomen tiska ter mnoge druge zanimivosti. Seznanili se bomo tudi s sodobnimi pisavami, se preizkusili v šifriranju in si izdelali knjižno kazalo s skrivnostno muzejsko šifro.
Delavnica je primerna za otroke od 8. leta dalje. Trajanje: 120 minut. Cena: 3,5 evra.

Udeležba je omejena. Nakup vstopnic je mogoč tudi v predprodaji. Če se želi delavnice udeležiti otrok, mlajši od 8 let, naj bo med delavnico v spremstvu odraslega. Vstopnico je dolžan poravnati tudi spremljevalec.

Več na: www.nms.si.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.