fbpx

ARK: Newyorško letališče JFK bogatejše za terminal za živali

JFK ima terminal za živali

Znamenito letališče JFK v New Yorku je bogatejše za luksuzni terminal za živali. Gre za prvi tovrstni terminal na svetu. Razteza se na 178 tisočih kvadratnih metrih površine, pogoltnil pa je 65 milijonov ameriških dolarjev.

Newyorško letališče JFK (John F. Kennedy International Airport) ima novo pridobitev – terminal za živali, ki se imenuje ARK, omogočal pa bo prehod vsem vrstam živali od psov in mačk do konjev, piščančkov in eksotičnih primerkov. Terminal bo odprt 24 ur na dan in bo nudil veterinarsko oskrbo, poseben del, imenovan The Ark Pet Oasis, pa bo rezerviran za čipiranje in morebitno karanteno. Ker je potovanje za živali lahko precej bolj stresno kot za ljudi, terminal ponuja tudi nego zanje, in sicer vse od masaže pa do striženja. Terminal so kot prvi preizkusili psi pasme koker španjel, ki so potovali v Veliko Britanijo.

PREBERITE ŠE: Krava, ki se pusti jahati in skače čez ovire

Živali so dobile tudi svoje stranišče.
Živali so dobile tudi svoje stranišče.

Vsi, ki ste že kdaj leteli s hišnim ljubljenčkom, veste, da je postopek običajno zapleten, predvsem pa naporen. Za vas, še bolj pa za živali. Cilj 65 milijonov dolarjev vredne naložbe je, da se ustvari čim bolj varen in učinkovit sistem z osebjem, usposobljenim za ravnanje z živalmi. Prenočitev za manjše živali stane 125 dolarjev, kar 10 tisoč dolarjev pa boste morali odšteti za oskrbo konja.

Prvi so nov terminal okusili koker španjeli.
Prvi so nov terminal okusili koker španjeli.

Ob tem je treba dodati, da imajo nekatere sobe protimikrobne stene in poseben filtrirni sistem za zrak. Letališče JFK pričakuje da bo letno skozi terminal ARK potovalo okoli 70 tisoč živali, od tega pet tisoč konj in 10 tisoč hišnih ljubljenčkov, kot so psi, mačke in ptiči.

Galerija – terminal za živali ARK na letališču JFK:

Dodatne Informacije

Več informacij:
arkjfk.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!