Astronaut Aptitude Test: ta Nasin TEST ti pove, ali bi lahko postal astronavt

Astronaut Aptitude Test: ta TEST ti pove, ali bi lahko postal astronavt

Na spletu se je ob 50. obletnici prvega človeškega pristanka na Luni pojavil kviz, ki vam bo dal odgovor na vprašanje, ali ste primerni za astronavta. Si ga upate rešiti?

Astronaut Aptitude Test je nadvse zanimiv test, sestavljen iz 15 vprašanj – slednja temeljijo na zahtevah, ki jih ima NASA za kandidate, ki se želijo preizkusiti kot astronavti. Glede na to, da je ameriška vesoljska agencija v svoje vrste od leta 1959 sprejela le 338 astronavtov, nam ni potrebno posebej poudarjati, da ima visoke kriterije.
In tudi ta test predstavlja težek zalogaj!

NASA od svojih kandidatov zahteva le najboljše.
NASA od svojih kandidatov zahteva le najboljše.

Vprašanja se osredotočajo na fizično pripravljenost, prostorsko vizualizacijo, znanje o vesolju, izobrazbo, razumevanje abstraktnih konceptov, inteligenco in osebnost. Po opravljenem testu boste prejeli oceno za vaše sposobnosti v vsakem od naštetih področjih, kar vam bo omogočilo, da boste v prihodnosti okrepili svoje šibke točke.

Test ob vprašanjih postreže tudi z zanimivi dejstvi o vesolju. Ali ste vedeli, da so astronavti po vrnitvi na Zemljo zaradi gravitacije do kar 5 centimetrov višji kot pred odhodom na pot?

Test sestavljajo vprašanja iz 6 področij.
Test sestavljajo vprašanja iz 6 področij.

V letu 2017 je na Nasin naslov prispelo kar 18.300 prijav, v usposabljanje pa je sprejela le 12 kandidatov. Če menite, da imate vse, kar mora imeti dober astronavt, ne oklevajte in varno izpolnite kviz na TEJ POVEZAVI.

Dodatne Informacije

Več informacij:
astronaut-test.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Zakaj so moški obsedeni s tvojo zadnjico?