fbpx

Asus ZenBook UX305 = najtanjši 13-palčni prenosnik

Asus ZenBook UX305

Asus ZenBook UX305 je s svojimi 12,3 milimetri debeline najtanjši prenosnik v svojem razredu, njegovi zaobljeni robovi pa še dodatno poudarjajo njegovo vitkost. Narejen je iz enega kosa aluminija in ima diamantno gravirane oblikovalske elemente. 13,3-palčni zaslon ločljivosti QHD+ (3200x1800 pik) je tako samo sladkorni, oziroma pikselni posip na izjemen in luksuzen prenosnik, ki mu tehtnica pokaže vsega 1,2 kilograma.

Asus ZenBook UX305 je med 13-palčnimi prenosniki najtanjši, a to še zdaleč ni njegov edini adut. Tu so še vrhunski, na dotik občutljivi zaslon, premazan s slojem proti bleščanju in z odličnim vidnim kotom, pa sveži energijsko učinkoviti Intelov Core M procesor. Tu je tudi ergonomska tipkovnica v svoji ”naravni velikosti”, baterija, ki nudi 10 ur avtonomije delovanja, hladilni sistem, ki ne uporablja ventilatorjev, kar pomeni, da je prenosnik tih kot miška in pogon SSD, da je neumoren kot hrček na vrtečem kolesu. Najbolj ”kul” pa je verjetno ASUS IceCool tehnologija, ki zagotavlja, da je predel, kjer počivajo naše dlani, vedno hladnejši od telesne temperature.

Asus ZenBook UX305 ima tipkovnico polne velikosti.
Asus ZenBook UX305 ima tipkovnico polne velikosti.

Navzlic suhljatosti ZenBook UX305 omogoča nadstandardno povezljivost, saj ima kar tri vmesnike USB 3.0. Eden je posebnež, saj podpira tehnologijo ASUS Charger+, da ekspresno napolni mobilne naprave, ki so priklopljene nanj.

PREBERITE ŠE: CES 2015: Lenovo ThinkPad X1 Carbon – prenovljeni najlažji ultrabook na svetu

Asus ZenBook UX305 - Je presenetljivo tanek in zaradi aluminija deluje prestižno.
Asus ZenBook UX305 – Je presenetljivo tanek in zaradi aluminija deluje prestižno.

ZenBook UX305 sicer največ stavi na dotik, saj njegov zaslon podpira večprstni dotik in rabo gest, upravljanje z blazinicami prstov pa nudi tudi drsna ploščica. In še nekaj besed o zvoku. Prenosnik nosi tehnologijo, ki ji je dal pečat Bang & Olufsen, kar je dovolj zgovoren podatek, da na račun zvoka ni treba več izgubljati besed. Ta je pač vrhunski in temu gre verjeti na besedo. Vaš bo že od 980 evrov naprej.

Dodatne Informacije

Več informacij:
www.asus.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!