fbpx

Atomski z desne – filmska premiera kultnega režiserja Srđan-a Dragojević-a

"V imenu vseh nas iz 50-ih, 60-ih in 70-ih let …" 24. aprila na velika filmska platna prihaja srbski film Atomski z desne, režiserja kultnih filmov Rane, Lepe vasi lepo gorijo in Parada - Srđan-a Dragojević-a. Tragikomedija je borba med prodajalci in kupci apartmajev v letovišču na Jadranu, v kateri nihče ne izbira sredstev in v kateri se kmalu zabriše meja med "rabljem" in "žrtvijo". Izmed osemnajstih izjemnih igralcev s celotnega območja nekdanje skupne domovine v svoji vlogi blestijo tudi Tanja Ribič, Branko Đurić Đuro in Brane Šturbej.

Pomembne Informacije
Kdaj?
Kje?
Kolosej
Organizator
Dogodek na Facebooku
Vstopnina
4 € - 6€

“Na tem svetu ni prav nič brezplačno – razen sira v mišnici”, pravi eden od prodajnih menedžerjev ob pogledu na družine z vseh koncev Jugoslavije, ki so prišle počitnikovat v letovišče na Jadranu. Letovanje je brezplačno, a le pod pogojem, da se letoviščarji udeležijo predavanja o prodaji po načelu “time share”, torej zakupa določenega časa na leto za uporabo apartmaja za nadaljnjih 99 let.

Beograjčan Mladen (igra ga Srđan Todorović) je v moštvu prodajalcev s celotnega območja najbolj uspešen, očarljiv in brez kakršne koli vesti. Metod (igra ga Brane Šturbej), vodja prodaje, Mladenu dodeli “nemogoči” stranki: nekdanjega vojnega veterana iz Bosne Omerja (igra ga Branko Đurić Đuro) in njegovo soprogo Majo (igra jo Nataša Janjič). Vodja prodaje Metod, Mladena več kot očitno sovraži, saj je zvedel, da ga njegova žena Sonja (igra jo Tanja Ribič) vara z njim. Ob samem začetku prodaje Metod svoje podrejene obvesti, da imajo na obisku glavnega menedžerja iz “centrale” Ditriha Fajzerja, ki ni zadovoljen z njihovimi rezultati. Pedro, Batric, Olga in Zoro izvedo, da bodo, če danes ne sklenejo posla, ostali brez službe. V navalu brezupa se krvoločno vržejo na svoje žrtve. Začne se borba med prodajalci in kupci, v kateri nihče ne izbira sredstev in v kateri se kmalu zabriše meja med “rabljem” in “žrtvijo”.

Osemnajst izjemnih igralcev s celotnega območja nekdanje skupne domovine Jugoslavije igra je več kot odlična v novi tragikomediji o uničujočih posledicah “domačega” divjega kapitalizma na življenja običajnih smrtnikov. Novi film režiserja Srđana Dragojevića, ki se tematsko naslanja na njegova predhodna filma Lepe vasi lepo gorijo in Rane, vas bo nasmejal – če vam je po dveh desetletjih sploh še ostala kakšna želja do smeha – ali razžalostil – če vam je še ostalo volje, da se zamislite nad lastnim življenjem.

Dodatne Informacije

Komična drama
Atomski z desne
(Atomski zdesna, Črna Gora, Srbija, 2014)
Režija: Srđan Dragojević. Igrajo: Srđan Todorović, Tanja Ribič, Bojan Navojec, Zoran Cvijanović, Mira Stupica, Milutin Karadžić, Ana Kostovska, Branko Djurić Djuro.

24. 4., Kolosej & Cineplexx

Naslednje
AeroBull

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.