fbpx

AVA003

Razstava diplomantov A.V.A-Akademije za vizualne umetnosti

Pomembne Informacije
Kdaj?
Kje?
Galerija Jakopič,Slovenska cesta 9, Ljubljana
Organizator
Dogodek na Facebooku
Vstopnina
Vstop je prost.

Razstava diplomantov A.V.A-Akademije za vizualne umetnosti

      

Vljudno vabljeni na zaključno razstavo del prve generacije diplomantov dveh dodiplomskih programov – Likovne umetnosti in konceptualizacije prostora.

Akademija za vizualne umetnosti je bila ustanovljena kot izziv splošnemu odnosu do umetnosti in kreativnosti v Sloveniji in širši regiji, predvsem glede na diskurz o družbenopolitičnih posledicah globalizacije kulture in družbe.

AVA vzpodbuja interdisciplinarne raziskave in uporabo novih medijev in tehnologij znotraj zgodovinskega in teoretičnega okvirja. Študij temelji na kritičnem razumevanju umetnosti znotraj širšega kulturnega in družbenega konteksta. 

Na razstavi bodo na ogled dela v različnih medijih, kot so fotografija, slikarstvo, scenografija, instalacija, film in video diplomantov: Vanje Djuran, Nece Falk, Adriana Golobiča, Oliverja Piliča, Uroša Štagoja, Daniele Danice Tepeš in Sanje Vatič.

Poleg razstave diplomantov bodo v sklopu letne pregledne razstave AVA na ogled tudi del kratkih filmov in maket filmske, televizijske in gledališke scenografije; drugi del pregledne razstave pa bo na ogled v Galeriji 001 v Kulturnem centru Tobačna 001.

 Razstavo bo odprl James Hampson, direktor British Council Slovenija.

Razstava bo na ogled od 8.7. – 4.9. 2011

 

 

 

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.