Avtobus in ladja hkrati: oglejte si Pariz na prav poseben način

Foto: Canard de Paris
Zadnjič posodobljeno: :

Pariz je gotovo ena izmed najbolj priljubljenih počitniških destinacij. Mesto ljubezni, umetnosti in mode vsako leto privablja množice turistov (ki morajo letos seveda upoštevati ukrepe proti širjenju epidemije), sedaj pa je dobilo še eno prav posebno atrakcijo: avtobus, ki se spremeni v ladjo in s katerim si lahko iz udobnega sedeža ogledate pariške znamenitosti.

Pot turističnega avtobusa se začne na kopnem in sicer v parku Champ De Mars, nato pa vas popelje mimo znamenitosti francoske prestolnice, med katere med drugim spadajo Eifflov stolp, Pont Alexandre III , Grand Palais, Champs-elysées in Arc De Triomphe. Potem pa sledi najbolj nenavaden del poti- avtobus se namreč zapelje naravnost v vodo. Od tam boste lahko opazovali La Seine Musicale, koncertno dvorano, ki je postavljena na otočku Seguin in vrtove Saint-cloud.

Foto: Canard de Paris

Razlage turističnih vodičev so organizirane tako v francoščini kot v angleščini. Celotna pot traja približno 1 uro in 45 minut, od tega boste 20 minut preživeli na vodi. Poskrbljeno je tudi za varnost in sicer z rešilnimi jopiči na krovu.

To je prvi francoski amfibijski avtobus, dve tretjini pa so ga izdelali prav v Franciji. Les Canards De Paris pa sporočajo, da trenutno poteka izdelava še enega amfibijskega avtobusa, ki bo v celoti deloval na električno energijo. Vozovnico za amfibijski avtobus si lahko zagotovite na njihovi spletni strani, cena za odrasle je 35 €, za otroke do 12. leta pa 20 €.

Foto: Canard de Paris

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!