Bentley Continental GT Convertible: Continental GT se je popolnoma razkril

Bentley Continental GT Convertible
Zadnjič posodobljeno: :

Najnovejši Bentley Continental GT se je predstavil leta 2017 na avtosalonu v Frankfurtu. In čeprav ga je po prodajnih številkah Bentayga že davno prehitela, ostaja Continental GT Bentleyev ponos v segmentu 'grand tour' luksuznih avtomobilov. Zdaj je napočil čas še za različico z odprto streho.

Bentley Continental GT Convertible ponuja vse tisto, kar ponuja njegov kupe brat dvojček. Z eno poglavitno razliko, seveda. Trdno kovinsko streho je namreč zamenjala platnena mehka streha, ki se zapre ali odpre v zgolj 19 sekundah, to pa lahko počne vse do hitrosti 48 km/h. Bentley je tokrat prvič na voljo ponudil streho, narejeno iz tvida, da se bodo lahko suknjiči gospodov ujemali z avtomobilom, ki ga vozijo. Glasnost v kabini se je zmanjšala za 3 decibele, kar pomeni, da je najnovejša generacija kabrioleta enako tiha kot prejšnja generacija kupeja. Malce je nižja tudi teža, a še vseeno tehta krepkih 2.414 kilogramov. Kupe v tem primeru tehta ‘le’ 2.244 kilogramov.

Tako kot kupe ima tudi kabriolet 6-litrski W 12-valjni motor s 626 konjskimi močmi, ki je povezan prek 8-stopenjskega samodejnega menjalnika z dvojno sklopko. Najvišja hitrost znaša osupljivih 333 km/h. Navdušenci nad luksuzom se ne bodo pritoževali nad 12,3-palčnim zaslonom, ki ga lahko pospravimo s pritiskom na gumb. Notranjost je polna kakovostnega usnja in lesnih oblog, ki se razprostirajo čez celotno armaturno ploščo. Ko k temu dodamo še vrhunski zvočni sistem Naim z 18 zvočniki in kar 2.200 vatov moči ter udobne sedeže, ki so elektronsko nastavljivi v kar 20 smereh, si že lahko predstavljamo, o kakšni stopnji luksuza govorimo.

Znamka Bentley je vsekakor sinonim za luksuz in prestiž, Continental GT Convertible pa to še kako potrjuje. V primerjavi s kupejem ponuja svobodo odprte strehe in doda še malce več užitka in glamurja v elegantni vožnji.

Galerija slik: Bentley Continental GT Convertible

Dodatne Informacije

Več informacij:
bentleymotors.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Novi BMW serije 4: prepotrebna oblikovna renesansa