fbpx

BlackBerry DTEK50 – najbolj varen pametni telefon na svetu?

Pametni telefon BlackBerry DTEK50

BlackBerry se ne predaja. Njegov zadnji poskus je 135-gramski poslovni pametni telefon BlackBerry DTEK50 (147 x 72,5 x 7,4 mm), za katerega to kanadsko podjetje pravi, da je najbolj varen pametni telefon na svetu, kar se tiče varovanja podatkov. Razvili so ga skupaj s Siemensom.

Pametni telefon BlackBerry DTEK50 je najvarnejši pametni telefon na svetu. Vsaj tako trdijo pri tem kanadskem proizvajalcu pametnih telefonov, katerega inženirji so mu skupaj z varnostno programsko opremo BlackBerry DTEK (zagotavlja zaščito podatkov pred zlonamernimi programskimi kodami in drugimi varnostnimi grožnjam) namestili operacijski sistem Android 6.0 Marshmallow (in dodatke, kot je Hub).


OS gostuje na procesorju Snapdragon 617, ki se skriva pod ohišjem 5,2-palčnega zaslona, ločljivosti 1920 x 1080 slikovnih točk (424 ppi). V pomoč so mu 3 GB sistemskega pomnilnika, za podatke pa je na voljo vgrajen pomnilnik s 16 GB prostora (razširimo ga lahko s pomnilno kartico microSD). Pokonci ga drži baterija z zmogljivostjo 2610 mAh, ki naj bi zagotavljala 17 ur avtonomije.

PREBERITE ŠE: Top 5: Pametni telefoni z najbolj vzdržljivo baterijo, ki jih lahko kupite že danes

Bo BlackBerry DTEK50 zgodba o uspehu ali še en strel v prazno?
Bo BlackBerry DTEK50 zgodba o uspehu ali še en strel v prazno?

Spredaj so mu namenili spletno kamero, ločljivosti 8 milijonov slikovnih točk, ki so ji dodali bliskavico, zadnje ”zrklo” pa šteje 13 milijonov slikovnih točk. In cena? Prek luže se trgovci od pametnega telefona BlackBerry DTEK50 ločijo za (preračunanih) 270 evrov, cena za evropski trg pa še ni znana.

Dodatne Informacije

Več informacij:
us.blackberry.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!