fbpx

Bled in Piran med najbolj ljubkimi evropskimi destinacijami

Zakaj bi na počitnice venomer drli v megalomanske prestolnice, če lahko raziskujemo ljubka mesteca in slikovitost, ki jo ponujajo, doživimo v miru? Letos se podajmo v najstarejše dansko mestece Ribe, ki je prejelo naslov najlepše evropske manjše destinacije, prijatelje iz tujine pa povabimo na izlet na Bled, ki je po mnenju anketirancev pristalo na šestem mestu. Vsekakor odločitev za poletni road trip ne bo težka.

Na potovanjih, naj gre za take z nahrbtnikom in vlaki, ali pa z avtom, natovorjenim s prtljago, se nam v spomin najbolj vtisnejo tisti skriti kotički, majhni sinje modri zalivi, zeleni parki, polni cvetlic in drevja ter pisana mesteca, kjer je vsaka uličica posebna, razgled na okolico pa nepozaben. Navadno na take kraje naletimo čisto po naključju, zato so vsi nasveti, kje zaužiti najlepši delček sveta, še kako dobrodošli. Spletni strani GlobalGrasshopper in Hotel.info sta že takoj v začetku leta, preden sploh začnemo razmišljati o eksotični destinaciji letošnjega potovanja, poskrbela za mini turo po evropskih mestecih. Izbrali so namreč 52 slikovitih majcenih evropskih destinacij, ki imajo manj kot 100.000 prebivalcev in bralce zadolžili, naj izberejo najlepšo.

Mesteca, med katerimi sta tudi Piran na 29. mestu in Bled na 6. mestu, so bila med najlepša izbrana po točkovniku, ki je združeval mnenja turistov o hotelih, število slik, najdenih na spletu, seštevek všečkov na Facebooku za določeno mesto, številu # omemb na Instagramu, številu priporočenih destinacij na spletni strani Foursquare in oddaljenosti destinacije od najbližjega letališča.

Izjemen promocijski video, ki je prav tako završal na spletu – Bled – by Vizualist

Bled – Imago Paradisi (tourism promo) from VIZUALIST on Vimeo.

Da ne bomo torej letos vsi drli v Ribe, ki je bilo na podlagi glasov obiskovalcev zgoraj omenjenih spletnih strani izbrano za najlepše mesto, ali v špansko Rondo, zmagovalko na podlagi točkovnika, si lahko ogledate še ostale prekrasne destinacije, za katere morda prvič slišite, pa jih ne boste obiskali zadnjič.

Fotogalerija: Mesteca po vrsti od najlepšega.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!