fbpx

BMW Motorrad praznuje 100 let s kronskim motociklom R18 iz aluminijaste pločevine

Foto: Kingston Custom

BMW Motorrad praznuje 100. obletnico s posebno različico svojega legendarnega motocikla R18, ki ga je oblikoval ustanovitelj podjetja Kingston Custom, Dirk Oehlerking, in ga poimenoval "The Crown". Ta edinstveni motocikel odraža Oehlerkingovo strast do inovacij in estetike, kar se kaže v močnih, elegantnih in futurističnih linijah.

Za kreacijo The Crowna je Oehlerking začel z novim BMW R18 in ga temeljito predelal. S pomočjo trde pene in kartona je oblikoval izvorno obliko, ki mu je dala navdih za močne in elegantne linije. Ključni element The Crowna je uporaba 2 mm debele aluminijaste pločevine, iz katere so bili izdelani rezervoar za gorivo z 8-litrsko prostornino, karoserija in dvostranska nihajna roka z osrednjim blažilnikom.

Foto: Kingston Custom
Foto: Kingston Custom
Foto: Kingston Custom

Oehlerking in njegova ekipa so skrbno izrezali, zvijali in oblikovali aluminijasto pločevino, da so ustvarili edinstvene oblikovne elemente, med drugim tudi dva ročno oblikovana izpušna kolektorja iz nerjavečega jekla. Na motocikel so vgradili tudi BMW-jev logotip z majhno krono, ki krasi rezervoar za gorivo, ter izpopolnili podrobnosti, kot so svetilka, stikala in sistem za naslonjala za noge, ki zagotavljajo popolno usklajenost s celotnim dizajnom.

Celoten The Crown motocikel je prekrit s posebnim zaključnim premazom v šampanjsko platinasti barvi z mat teksturo iz biserov, ki mu daje razkošen in edinstven videz. Rezultat je motocikel, ki izstopa s svojo kreativno obliko, reliefnimi elementi iz aluminija in posebnim vzmetnim mehanizmom, ki izstopa iz podobnosti s surfersko desko.

Foto: Kingston Custom
Foto: Kingston Custom
Foto: Kingston Custom
Foto: Kingston Custom

Oehlerking razglaša BMW Motorrad R18 The Crown kot vrhunec svojega dosedanjega ustvarjanja. Z več kot 30-letnimi izkušnjami na področju oblikovanja in predelave motociklov v domačem kraju Kingston Custom v regiji Ruhr, je motocikel The Crown izraz njegove ljubezni do industrijske kulture in strasti do motociklov.

Z njegovo inovativno interpretacijo BMW R18, opremljeno s krono, je Dirk Oehlerking prispeval pomemben mejnik v zgodovini BMW Motorrad, saj je s tem ustvaril motocikel, ki združuje tehnološko dovršenost z edinstveno estetiko, ki ne poznava kompromisov. Motocikel The Crown predstavlja ikonično dediščino BMW Motorrada in pogumno korak naprej v prihodnost dizajna motociklov.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.