Bovling v Beli hiši – tu bo keglje podirala Melania Trump

Bovling v Beli hiši – Richard Nixon

Bela hiša ima 132 sob, od tega 35 spalnic in 34 kopalnic, plavalni bazen, igrišče za košarko, kinodvorano in lastno kegljišče za bowling. Slednji se nahaja v zahodnem krilu (na klasičnih fotografijah Bele hiše je na levi strani). Ameriški video bloger in filmar Casey Neistat je imel priložnost obiskati prostor, kjer so predsedniki in prve dame od Harryja in Bess Truman naprej preživljali proste urice. Če ste pričakovali luksuzno dvorano, vas moramo razočarati, saj bowling v Beli hiši izgleda bolj kot preurejan domača klet, toda ravno to ji daje svojevrsten čar.

Bovling prostor v Beli hiši ima zgolj dve stezi. Leta 1947 ga je odprl ameriški predsednik Harry S. Truman. Ta je s prvim metom podrl 7 od 10 kegljev. Poleg predsednikov in prvih dam prostor uporabljajo predvsem zaposleni v Beli hiši.

PREBERITE ŠE: Nizozemci svojo državo Trumpu predstavili v njegovem slogu in nasmejali svet

Bela hiša ima tudi lastno kinodvorano.
Bela hiša ima tudi lastno kinodvorano.

Leta 1955 je dal Dwight D. Eisenhower prostor preurediti in vanj postavil mimeograf, pozneje pa so poleg te sobe odprli nov bovling prostor, ki ga uporabljajo še danes. V njem je keglje podiral tudi Barack Obama, prav gotovo pa jih bo tudi Donald Trump. Keglje namreč. Njegov sin je prostor že obiskal (glej spodaj).

Če ste pričakovali kopico stez in luksuzno opremljen prostor, boste razočarani, kajti bovling center v kletnih prostorih Bele hiše ni nič kaj podoben preostalim sobanam predsedniške rezidence, pač pa prej našim kletnim prostorom. In prav to mu daje čar. Verjetno pa je tak predvsem zato, ker bi z drago opremo po nepotrebnem trošili davkoplačevalski denar in, kot vemo, to ni najboljša deviza za politika.

Video – bowling v Beli hiši:

Galerija – Bovling v Beli hiši

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!