Čas je za vročo čokolado! Z vedno hladnejšimi dnevi namreč pride želja po toplih večerih, ko zviti pod odejo srkamo slastno vročo čokolado. Letos pozabimo na že pripravljene mešanice za vročo čokolado in se raje naučimo pripraviti domačo božansko kremno vročo čokolado s pudingom, ki bo navdušila vse domače.
Najboljšo vročo čokolado pripravijo v Parizu. Parižani namreč vedo, da mora biti vroča čokolada kremasta in zelooooo gosta. Za domačo kremasto vročo čokolado pa ne potrebujemo nujno težke smetane, ampak jo lahko pripravimo tudi iz mleka, kančka čokoladnega pudinga in kakovostne čokolade. Tukaj je recept za domačo kremasto vročo čokolado s pudingom, ki je odličen način za razvajanje ob zimskih večerih, ki so pred nami.
Recept za kremasto vročo čokolado s pudingom
Sestavine za kremasto vročo čokolado s pudingom:
- 500 ml mleka
- 130 g temne čokolade, nasekljane
- 2 čajni žlički rjavega sladkorja
- 1 ½ čajne žličke pudinga v prahu
- ½ žličke vaniljeve arome, po želji
- ½ žličke cimeta, po želji
- ščepec soli
Navodilo za pripravo kremaste vroče čokolade s pudingom
Mleko prelijemo v kozico in segrejemo na kuhalniku. Toplemu dodamo koščke temne čokolade in počakamo, da se raztopijo. Ves čas počasi mešamo. Ko se čokolada raztopi, dodamo sladkor in puding v prahu. Po želji začinimo s cimetom, vaniljo in soljo. Postrežemo in uživamo!