fbpx

Brezplačni spletni tečaji najprestižnejših univerz na svetu (Harvard, Yale, Princeton …)

Pred vami so brezplačni spletni tečaji univerz Ivy League (Harvad, Yale, Princeton …), ki jih lahko opravite od doma!

Ivy League je športno združenje osmih zasebnih univerz iz ZDA. Združuje nekatere najprestižnejše in najpremožnejše akademske ustanove na svetu, zato je ime lige danes sopomenka za akademsko odličnost, selektivnost in elitizem. Članice so univerze Brown, Harvard, Cornell, Princeton, Dartmouth, Yale, Columbia in Pensilvanija.

Gre za univerze, na katere je sicer izjemno težko priti, kljub temu pa boste lahko prek teh spletnih tečajev le okusili nekaj tistega elitizma in prestižnosti, ki ju lahko po navadi gledamo le v filmih. Vse te univerze zdaj ponujajo brezplačne spletne tečaje na več spletnih platformah. Gre za t. i. MOOC ali Massive Open Online Courses. Do danes so ustvarili 500 tečajev, od tega jih je približno 450 še vedno aktivnih. Pred vami je izbor nekaterih brezplačnih spletnih tečajev, ki zajemajo področja računalništva, programiranja, humanistike, znanosti, družbenih ved, zdravja in medicine, poslovnih ved, izobraževanja in poučevanja itd. Skoraj vsi tečaji ponujajo tudi možnost certifikata, za kar pa boste morali plačati.

HUMANISTIKA

English for Career Development, Univerza Pensilvanije

Ta tečaj je namenjen tistim, katerih materni jezik ni angleščina, si pa vseeno želijo napredovati v karieri na svetovnem trgu. V tem tečaju boste spoznali postopek iskanja službe, prijave in razgovorov v ZDA, dobili pa boste tudi priložnost, da raziščete svojo globalno poklicno pot, hkrati pa povečate besedni zaklad in izboljšate znanje jezika.

Več tečajev na temo humanistike: classcentral.com

UMETNOST IN DIZAJN

Hollywood: Histroy, Industry, Art, Univerza Pensilvanije

V tem tečaju se boste srečali s Hollywoodom in izvedeli, kako je postal današnja svetovna gonilna sila. Spoznali boste kompleksnost hollywoodske industrije ter kako se poslovanje in politika prevajata v umetnost filma, televizije in novih medijev.

Več tečajev na temo umetnosti in dizajna: classcentral.com

ZNANOST

Imagining Other Earths, Princeton

Smo sami? V tem tečaju boste spoznali temeljne pojme v astronomiji, biologiji in planetarnih vedah, ki študentom omogočajo znanstveno špekulacijo o tem globokem vprašanju in zamišljanje lastnih sončnih sistemov. Vse funkcije tega tečaja so na voljo brezplačno.

Več tečajev na temo znanosti: classcentral.com

DRUŽBENE VEDE

The Science of Well-Being, Yale

V tem tečaju se boste spopadli z vrsto izzivov, namenjenih povečanju lastne sreče in izoblikovanju produktivnejših navad. Profesorica Laurie Santos v pripravah na te naloge razkriva napačne predstave o sreči, moteče lastnosti uma, ki nas vodijo k razmišljanju, kot ga imamo, in raziskave, ki nam pomagajo, da to spremenimo.

Več tečajev na temo družbenih ved: classcentral.com

Več kot 400 tečajev najprestižnejših univerz na svetu vam je zdaj na voljo brezplačno!
Več kot 400 tečajev najprestižnejših univerz na svetu vam je zdaj na voljo brezplačno!

IZOBRAŽEVANJE IN POUČEVANJE

Leaders of Learning, Harvard

Vsi imamo eksplicitne in implicitne teorije učenja. Pokažejo se v načinih, kako se učimo, v načinu, kako poučujemo druge, ter v razmišljanju o vodenju in učenju. V tečaju Leaders of Learning boste prepoznali in razvili svojo osebno teorijo učenja in raziskali, kako se ta prilega v spremenljivo pokrajino izobraževanja. Tukaj ne gre samo za šole, ampak za širši svet učenja!

Več tečajev na temo izobraževanja in učenja: classcentral.com

POSLOVNE VEDE

The Global Financial Crisis, Yale

Nekdanji tajnik ministrstva za finance Združenih držav Amerike Timothy F. Geithner in profesor Andrew Metrick raziskujeta vzroke, dogodke, odzive politike in posledice nedavne svetovne finančne krize.

Več tečajev na temo poslovnih ved: classcentral.com

ZDRAVJE IN MEDICINA

Improving Global Health: Focusing on Quality and Safety, Harvard

Izboljšanje dostopa do zdravstvene oskrbe je prav tako koristno kot kakovost zagotovljene oskrbe. Številni se strinjajo, da je kakovost še kako pomembna, a kaj je pravzaprav to? Kako jo opredelimo? Kako jo izmerimo? In kar je najpomembnejše, kako bi lahko to izboljšali? Tečaj je zasnovan za tiste, ki jim je mar za zdravje in zdravstveno varstvo in želijo izvedeti več o tem, kako meriti in izboljšati kakovost oskrbe – zase, za ustanove, za svojo državo.

Več tečajev na temo zdravja in medicine: classcentral.com

Nikoli nismo prestari, da bi se kaj naučili!
Nikoli nismo prestari, da bi se kaj naučili!

RAČUNALNIŠTVO

CS50x Introduction to Computer Science, Harvard

CS50x je uvod v intelektualno podjetnost računalništva in umetnost programiranja za vse z izkušnjami ali brez njih. Poučuje David J. Malan, ki študente uči, kako razmišljati algoritmično in učinkovito reševati težave. Teme vključujejo algoritme, strukture podatkov, enkapsulacijo, upravljanje virov, varnost, programsko opremo in razvoj spletnih strani. Jeziki: C, Python, SQL, JavaScript plus CSS in HTML.

Več tečajev na temo računalništva: classcentral.com

PROGRAMIRANJE

Programming for the Web with JavaScript, Univerza Pensilvanije

Kot profesionalni razvijalec spletne programske opreme ne boste morali samo vedeti, kako programirati v tem preprostem, a zmogljivem jeziku, ampak boste morali razumeti tudi osnove izmenjave podatkov na svetovnem spletu ter katera orodja in okviri so vam na voljo za ustvarjanje močnih, interaktivnih spletnih aplikacij. Ta tečaj, ki je del programa CS Essentials for Professional Development Professional Certificate, je uvod v sodobno spletno razvojno uporabo JavaScripta. Poleg raziskovanja osnov ustvarjanja spletnih strani s pomočjo HMTL-ja in CSS-ja se boste naučili napredne postavitve spletnih strani in uporabo odzivnih orodij za oblikovanje, kot je Bootstrap.

Več tečajev na temo programiranja: classcentral.com

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.