fbpx

Budva – edinstven kraj za počitnice

Budva, mesto, ki predstavlja edinstveno mešanico bogate zgodovine in sodobnega udobja, postaja iz leta v leto vse lepša in bolj celovita destinacija na svetovnem zemljevidu najboljših počitniških destinacij.

Že od nekdaj je znana po Starem mestu, ki ima že več kot 2500 let, in lepih plažah, ki se razprostirajo vzdolž riviere in ponujajo različne aktivnosti. Na več kot tridesetih urejenih plažah lahko tako gostje uživajo v čarih, ki jih ponuja Jadransko morje. Budva v regiji izstopa tudi kot središče odličnih dogodkov: novo leto, pust, mestno gledališče in Sea Dance Festival so le nekateri od dogodkov, ki privabljajo goste z vsega sveta.

Še posebej zanimivo pa Budvo naredi njena gostinska ponudba. V več kot 100 restavracijah boste našli vse najboljše, kar ponuja domača lokalna kuhinja. Za tiste z nekoliko drugačnim gurmanskimi nagnjenji pa so na voljo italijanska, kitajska ali japonska kuhinja. Nastanitve so med najbolj ekskluzivnimi v regiji. Hotelirji in ponudniki zasebnih namestitev se vsako leto ustrezno prilagodijo spremembam na turističnem trgu, zato Budva ponuja nočitve turistom z različno kupno močjo.

Budva je daleč naokoli poznana po nočnem življenju, še posebej po barih, klubih in diskotekah, ki so gostili najbolj znana glasbena imena v regiji in zunaj nje. Leta 2014 se je uvrstila med deset najboljših mest za zabavo na svetu.

Dodatne Informacije

Več informacij na budva.travel.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.