fbpx

Casa Bautista: odmaknjena vila ob morju v Mehiki

Casa Bautista (Foto: Onnis Luque/Casa Bautista)

Casa Bautista je odmaknjena vila ob obali v zaščitenem džungelskem rezervatu Sian Ka’an - koščku Mehike, ki je znan po svoji osupljivi naravni lepoti.

Projekt, ki ga je zasnoval arhitekturni biro Productora, v celoti poganjata sončna in vetrna energija, svojim gostom pa obljublja “trajnostni luksuz”. Betonska konstrukcija, potopljena v džunglo, ponuja neverjeten razgled na naravno krajino in Karibsko morje.

Casa Bautista je povezana s spiralnim stopniščem, ki vodi iz naravnega terena v glavno nadstropje, kjer najdemo pet sob za goste in med drugim tudi skupno jedilnico. Potke od zasebnih jaccuzijev vodijo naravnost do bele peščene plaže. Nato se stopnišče nadaljuje do strehe, kjer nas čaka bazen, kopalnica na prostem in ločen prostor za piknik. Pri Productori pojasnjujejo, da je bil celoten projetk izdelan iz betona, obarvanega v naravno modro barvo, ki skozi ves dan spreminja svoje odtenke – prehaja namreč iz ocensko modre v sončno roza.

Casa Bautista (Foto: Onnis Luque/Casa Bautista)
Casa Bautista (Foto: Onnis Luque/Casa Bautista)

Beton v kontrastu dopolnjuje uporaba lesa, ki daje občutek topline. Lokalni les je uporabljen za velike terase, ki imajo zložljiv mehanizem, kar stavbo ščiti pred orkani. “Z dviganjem in spuščanjem teh težkih elementov ob fasado, se odprto in pregledno bivališče spremeni v robustno zaprto škatlo,” pojasnjujejo arhitekti.

Casa Bautista (Foto: Onnis Luque/Casa Bautista)
Casa Bautista (Foto: Onnis Luque/Casa Bautista)

Casa Bautista lahko sprejme do 10 gostov in je na voljo za najem ter posebne dogodke, vključno s porokami. “All-inclusive” bivanje vključuje tri obroke na dan, na voljo pa je tudi osebje, ki lahko za vas kupuje, kuha in čisti. Ko je rezervacija opravljena, concierge pošlje vprašalnik, kjer lahko bodoči gostje delijo svoje mnenje o meniju in naslovijo druga vprašanja v zvezi s svojim dopustom.

Galerija: Casa Bautista

Dodatne Informacije

Več informacij:
casabautistatulum.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!