fbpx

Casariga (Dolomiti, Italija): arhitekturno domiselna nastanitev za aktivne počitnice

Foto: booking.com

Brezčasno počitniško zatočišče v idilični vasici Comano, to je Casariga.

Casariga je kot nalašč za vse, ki si želijo počitnice preživeti kar se da aktivno. Ne le zato, ker se nahaja v objemu idiličnih Dolomitov, temveč tudi zato, ker je zasnovana prav posebej za ljubitelje gibanja.  Casarigo najdete v idilični vasici Comano, ta skriti dragulj, obdan s spokojno lepoto italijanskega podeželja, pa ponuja očarljiv pobeg za še tako zahtevne popotnike.

Casariga vas že na prvi pogled očara z graciozno arhitekturo in natančno urejeno okolico. Zgodovinsko kamnito pročelje izžareva občutek veličine, medtem ko bujni vrtovi in prekrasni razgledi, vabijo goste, da se potopijo v svet spokojnosti in užijejo vsakdan. Casariga se ponaša z vrsto izvrstno oblikovanih sob in apartmajev, od katerih je vsak premišljeno okrašen s preprostim pohištvom, z namenom, da do izraza pride okoliška narava, ki jo je mogoče občudovati skozi obsežne zasteklitve.

Casariga

Ta sodobno zasnovani kmečki turizem vas že ob jutrih začara z zajtrkom iz lokalnih sestavin. Domači čaji in marmelade, pa dišeč kruh iz peči in mlečni izdelki lokalne proizvodnje,… vse to bo že navsezgodaj zjutraj božalo vaše brbončice.

Za tiste, ki iščejo sprostitev in pomladitev, Casariga ponuja zatočišče miru. Zaradi prekrasne narave, ki obdaja to podeželsko nastanitev je kot nalašč za odkrivanje regije in okoliških znamenitosti. V poletnih mesecih vas vabita kolesarjenje in pohodništvo, pozimi pa bele strmine bližnjih smučišč.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.