fbpx

Če ga opiše teh 8 stvari, potem je tvoj moški za odnos čustveno nezrel!

Biti pripravljen na razmerje pomeni, da daš svoj čas, čustva, energijo in samega sebe nekomu drugemu.

Če si zaljubljena in do njega čutiš močno telesno privlačnost, lahko padeš v zanko opravičevanja njegovega slabega obnašanja in ignoriraš vsa opozorila, ki nakazujejo, da še ni pripravljen na razmerje. Zanikanje realnosti te bo prej ali slej pripeljalo do razhoda in strtega srca. Vzemi si čas in opazuj njegovo vedenje v različnih okoliščinah. Tukaj so dejstva, ki ti povedo, ali je moški čustveno (ne)zrel.

Pošilja mešane signale

Moški, ki ga zanima razmerje s teboj, se bo trudil za odnos. Poklical te bo in se dogovarjal za redne zmenke. Če bo zaseden, te bo obvestil. Po njegovem vedenju veš, da mu je mar. Moški, ki čustveno ni zrel, bo pošiljal mešane signale. Morda ne bo komuniciral več dni, tednov, celo mesecev, potem pa se bo kar naenkrat spet javil, odločen, da te mora videti. Če je odnos vroče-hladen, razmisli, kam to pelje.

via GIPHY

Na zmenku je delovalo, da si mu všeč, potem pa te ni več poklical. Takšen moški ne ve, kaj hoče. Bodi srečna, da se ni več javil. Dovoli pravemu moškemu, da te najde in vodi. Če moški želi biti s teboj, bo našel pot do tebe in te odpeljal iz množice drugih v svoj objem, iz katerega te ne bo mogel nihče več odpeljati. Čutila boš, da si njegova ženska.

Želi, da ti prevzameš pobudo

Moški, ki je zaljubljen vate, bo zadovoljen, če ti prevzameš pobudo, in bo užival v rezultatih. Sramežljiv bo iskal signale, da ti je všeč. Tisti, ki je bil ranjen, si bo vzel čas, da te spozna. Tisti, ki dvomi, išče samo družbo in seks.

Želi, da se spremeniš

Pravi moški te bo ljubil takšno, kakršna si, ko si odlično, slabo in na dnu. Nikoli te ne bo prosil, da se spremeni zanj, pa če govorimo o videzu, vedenju ali čemerkoli drugem. Ne spreminjaj se samo, da bi mu ugajala! Bodi to, kar si. Zahtevaj spoštovanje. Bodi pozorna, kako se odziva na tvoje zahteve. Se bo potrudil ali mu ni mar? Če želi, da se spremeniš, v tebi išče nekaj, kar nisi. Nikoli ne boš postala takšna, verjemi. Našel te bo moški, ki te bo sprejel takšno, kakršna si.

via GIPHY

Ne spoštuje tvojih čustev

Številni moški niso tako čustveni kakor ženske in težje izražajo čustva. Moški, ki jih ni sposoben deliti ali se noče pogovarjati o njih, ni dobra izbira za odnos. Tisti, ki ne prenese tvojih čustev, ne prenese niti svojih. Pravi moški bo imel prostor zate in za tvoje čustveno življenje. Z njim se lahko počutiš tako, kakor se dejansko počutiš, in v takšnega je vredno vložiti čas in trud ter ga bolje spoznati.

Ne sprejme tvojih želja

Nisi ženska, ki bi se podrejala moškim željam. Nanje se odzivaš, ampak postavljaš tudi svoje zahteve po spremembah. Opazuj, kako se bo obnašal, ko se postavi v obrambni položaj pri tvojih zahtevah, saj ti s tem pokaže, kakšen bo v prihodnosti, ko se bosta srečevala z drugačnimi izzivi. Ne bo se vsak moški ujemal s teboj in stremel k izpolnjevanju tvojih potreb.

via GIPHY

Ima težave z opravičevanjem

Vsi delamo napake. Vsak lahko v nekom sproži nelagodnje in spor. Oba lahko izrečeta boleče stvari, ki jih v danem trenutku ne mislita. Čustveno močan moški prevzame odgovornost za svoje vedenje, se opraviči in poskuša napake popraviti. Opazuj ga, kaj se zgodi, ko mu zaupaš, kakšen vpliv ima njegovo obnašanje nate. Mu je žal? Se opraviči? Te ignorira? Če ne more prevzeti odgovornosti, ga spusti od sebe. Zadnja stvar, ki jo potrebuješ, je, da si v razmerju z moškim, ki se obnaša kot otrok. Ni tvoja naloga, da ga popraviš ali naučiš, kako deluje svet.

V konfliktu se izklopi in ne predela problemov

Večina ljudi se izogiba konfliktom. A tudi konflikt je del odnosa dveh ljudi, ki sta v razmerju. Plavanje med vajinimi razlikami je eden od ključev dolgotrajne ljubezni. Izogibanje konfliktom in negativnim čustvom je znak, da se boji globlje zveze. Ignoriranje je znak nezrele osebe. Pripravljenost govoriti o neprijetnih stvareh je znak, da je čustveno zrel. Če si bosta prizadevala rasti skozi konfliktne situacije, se bosta zbližala in med vama se bo ustvarila vez, ki se bo težko pretrgala. To je tip moškega, s katerim lahko preživiš katerokoli nevihto.

via GIPHY

Ne spoštuje tvojih meja

Si oseba s svojim mišljenjem, ki bo v razmerju z drugo osebo, ki ima prav tako svoje mišljenje. Skupaj bosta ustvarila tretjo osebo: odnos. Matematično gledano je to napačna rešitev (1+1=3), ampak s stališča odnosov je popolna rešitev za dolgotrajno ljubezen. Zdrav odnos je tisti, kjer veš, da obstajajo meje, kjer ti končaš in on nadaljuje. Sprejemanje in prilagajanje je ključ do uspešnega partnerstva.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!