Če nekoga resnično ljubiš, spoštuješ stvari, ki jih ima tvoj partner rad!

Nemogoče je, da bi s partnerjem imela le skupne točke. Sta namreč dve različni osebi, zato bosta imela različna mnenja. Pojavile se bodo točke, kjer se bosta razhajala. In to je čisto v redu. Enake osebnosti pač ne bi smela imeti. Pri vsem tem pa ja najbolj pomembno, da spoštujeta hobije in interese drug drugega. Vsaj malo vam mora biti mar za stvari, za katere je mar tudi vašemu partnerju.

Seveda to ne pomeni, da morate tudi vi začeti s hobiji partnerja. Ne pomeni, da se morate pretvarjati, da vas zanimajo stvari, ki ga navdušujejo. Ne pomeni, da se morate spremeniti.

To preprosto pomeni, da ste tam in ga poslušate. Pomeni, da ne zavijate z očmi, ko govori o nečem, kar ga navdušuje. Pomeni, da se ne norčujete iz njegove ljubezni do nekega hobija, iz oddaje, ki jo rad spremlja, iz pesmi, ki jih rad posluša … Pomeni, da izkazujete spoštovanje do stvari, ki jih ima rad, na enak način, kot tudi on spoštuje vaše! Upamo!

Morali bi biti navdušeni, ko je vaš partner navdušen. Morali bi biti srečni, ko je vaš partner srečen. Ne bi smeli uničiti njegovega veselja samo zato, ker ga ne razumete ali pa ker niste del tega.

Ko nekoga ljubite, bi mu morali prisluhniti, ko se navduši. Ne bi smeli le bledo kimati, kot da vam je to, kar vam pripoveduje, zadnja briga na tem svetu. Ne bi smeli odštevati minut, dokler ne utihne. Morali bi mu dati možnost, da se izrazi, da se razveseli, da se pohvali …

Če vaš partner strastno sledi projektu, bi ga morali podpreti. Morali bi ga spodbujati, opogumljati. Morali bi ga motivirati, ko želi obupati. Morali bi mu dati občutek, da ste na njegovi strani. Morali bi ga opomniti, da vi verjamete vanj in da zmore, tudi takrat, ko dvomi!

Ko nekoga ljubite, bi mu morali prisluhniti, ko se navduši.
Ko nekoga ljubite, bi mu morali prisluhniti, ko se navduši.

Ko nekoga ljubite, bi morali spoštovati njegove prioritete! Morali bi upati, da doseže svoje sanje, upati, da pri tem uživa, upati, da se bo vse dobro izteklo, zanj.

Ko nekoga ljubite, bi vam moralo biti mar za stvari, za katere je mar vašemu partnerju, tudi če te niso “v vašem stilu”. Če bi ga osrečil ogled določenega filma ali koncerta, bi se mu morali pridružiti, brez pritoževanja. Morali bi se pridružiti brez tega, da ga neprestano opominjate, da vam je dolžen veliko uslugo. Morali bi se pridružiti, brez da mu vzbujate občutek krivde, ker ima drugačne interese od vaših.

Morali bi si želeti, da je vaš partner srečen. Delati stvari, ki ga navdušujejo. In morali bi biti prepričani, da bi v primeru, da so vloge obrnjene, vaš partner za vas storil enako! Morali bi vedeti, da niste edini, ki se trudite.

Tudi on bi moral za nas narediti enako, saj vama je mar za srečo drug drugega … bolj kot za vse drugo na tem svetu!

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
5 stvari, ki jih ženska po razhodu ne sme početi: Ne poskušajte biti njegova prijateljica!