fbpx

Če se bo spraševala, kaj sta, si jo že izgubil!

Foto: Envato

Ljubezen ni enosmerna cesta. Ni igra. Ni nekaj, kar lahko v trenutku zavržeš.

Je obojestransko spoštovanje. Je komuniciranje, tudi tedaj, ko boli in besede nočejo iz vas. Ni samo plavanje v oblakih in gledanje skozi rožnata očala. Je sprejemanje napak. Je odpuščanje. Je neznana pot, na katero odideta skupaj brez pretvarjanja in laži.

In so ljudje, kakor je on ali ona. Ljudje, ki jim ni mar za čustva drugih. Tisti, ki igrajo svojo igro in se pretvarjajo, da jim nekaj pomenite, ki vam dajo upanje v ljubezen. Tisti, ki iščejo samo množico bežnih razmerij, da nahranijo svoj lačni ego.

Spoznali ste osebo, ki je v vas vzbudila nekaj, na kar ste že pozabili. Potopili se bomo v občutke ženske, čeprav bi lahko bili tudi njegovi.

Če jo vprašate, ali bi šla z vami na zmenek, a brez jasnega namena, kdaj, kje – ste jo že izgubili.

Če klepetate z njo, ji pišete, a se v družbi vedete, kakor da sta bežna znanca, ste jo že izgubili.

Če ji rečete, da jo pogrešate in da bi bili radi z njo, vendar ne storite nič, da bi to dokazali, ste jo že izgubili.

Če ste en dan zagreti, naslednji dan hladni in spet naslednji sladki, ste jo izgubili.

Če ne pokažete prizadevanj, da si želite biti z njo, in kar naprej spreminjate načrte, ste jo že izgubili.

Če še vedno kažete zanimanje za druge ženske, ste jo izgubili.

Tudi če ji boste rekli, da vam je všeč, da jo imate radi, a vaša dejanja tega ne izkazujejo, ste jo izgubili.

Izgubili ste žensko, ki bi še vedno verjela v vas in v to, da bi bila par, v vaju. Žensko, ki je upala, da se boste odločili glede vaju – za vaju. Njo, ki je poslušala in brala vaše vabljive besede in je samo zaprla oči, da ne bi opazila vaše pasivnosti. Žensko, ki je zaklenila svoje srce za druge moške, ki bi zanjo naredili vse.

Pozabila je že kako je biti zaljubljen in se je potapljala v oblakih in skakala na zvezde.
Pozabila je že, kako je biti zaljubljen, in se je potapljala v oblakih in skakala na zvezde.

Izgubili ste žensko, ki bi vas lahko ljubila in sprejela takšnega, kakršni se, takšnega, kakršnega vas morda nihče več ne bo sprejel.

Če bi ji samo razjasnili, kaj si mislite o vaju. Če bi ji samo odgovorili na sporočila. Če bi ji samo pokazali, kaj se skriva za vašim obnašanjem, svojo ranljivost. Verjemite, razumela bi vas.

Vedela je, da je pozabila nase, da se je zaljubila – v vas. Popolnoma. Zlezli ste ji pod kožo, v njeno naivno srce. Imela je tisti posebni občutek norosti, s katerim je plesala skozi dan in sanjala z odprtimi očmi.

Domneva, da vam ni mar zanjo. Razmišlja o stvareh, o katerih sploh ne bi smela razmišljati. In se sprašuje, kar sploh ne bi smelo biti vprašanje. Zmedena je. A spoznala je, da je za nekaj časa pozabila nase in da si tega nikoli več ne sme dovoliti.

Morda se tega niti ne zavedate, a takšne občutke ste vzbudili v njej. Nehote ali namerno, ampak nobena ženska si nikoli ne zasluži, da ji vlivate lažno upanje. Nobena ženska si ne zasluži mešanih signalov.

Pravi moški ji ne daje občutka, da mu ni mar, ob njem se ne sprašuje, kakšne namene ima, ker je iskren, odprt, spoštljiv. Pravi moški ne zapravlja njenega časa in čustev.

Nekoč boste spoznali, da ste izgubili nekoga, ki bi vam spremenil pogled na ljubezen. Izgubili ste resnično ljubezen. Spoštovanje. Izgubili ste pristno moškost. Izgubili ste svojo lastno igro.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!