fbpx

Če vas ima rad, vam bo to pokazal, in če vas pogreša, vam bo to povedal!

Foto: envato

To je preprosto življenjsko dejstvo, ki ga vedno zakompliciramo - tisti, ki vas imajo radi, vam bodo to pokazali, in tisti ki vas pogrešajo, vam bodo to povedali.

Ni vse vedno črno-belo! Če se sprašujete, ali vas oseba pogreša, je odgovor jasnejši, kot si mislite.

Tisti, ki vas imajo radi, vam ne bodo dovolili, da se sprašujete, ali jim je mar za vas in ali jim nekaj pomenite. In tisti, ki vas pogrešajo, ne bodo izginili za nekaj tednov ali mesecev, ne da bi vam to povedali.

Zakaj iščete razloge, da bi jim oprostili? Tisti, ki resnično ljubijo, ne potrebujejo vaših izgovorov. Zakaj? Ker jim pomenite več kot njihov ego in ste jim pomembnejši od ponosa.

Tisti, ki ljubijo, se opravičijo za svoje napake in se poskušajo zanje oddolžiti s svojimi dejanji. Takšnim osebam razdalja ne pomeni nič, gredo še dodatno miljo samo zato, da bi bili tam za nekoga, ki ga imajo radi.

Zato ne dovolite, da vas prepričujejo, da nimajo časa ali da so zaposleni! Ni res, niste jim prioriteta.

Nikoli vam naj ne bo težko reči – oprosti. Foto: Joanna Nix- / Unsplash

Tisti, ki vas imajo radi so dosledni, pošteni in komunikativni. Z vami so v težkih časih in znajo izraziti svojo ljubezen do vas, ko dvomite o njej. Znajo vas pomiriti in vam dajo občutek varnosti.

Čas je, da se nehate zanašati na tiste, ki niti ne poskušajo stopiti v vaše čevlje. Čas je, da odstranite iz življenja ljudi, s katerimi niste imeli stika že leta.

Čas je, da prenehate biti čustveno navezani na tiste, ki so vam čustveno nedosegljivi.

Čas je, da ne jemljete vsega osebno, saj ne morete meriti svoje lastne vrednosti na podlagi nezmožnosti nekoga, da bi vas imel rad. Ne zadovoljite se z drobtinami, ker ti ljudje lahko in znajo dati veliko več! Ni vaša naloga, da jih prepričujete v to.

To je preprosto življenjsko dejstvo – tisti, vas imajo radi, vam bodo pokazali, da vas nočejo izgubiti. In, tisti, ki vas pogrešajo, bodo naredili vse, da bodo ostali ob vas. Ostali – ne!

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!