CES 2016: futuristične superge, ki jih upravljamo s pametnim telefonom

Pametne superge Digitsole Smartshoe

Superge Nike Air Mag, ki jih je nosil Marty McFly, se lahko skrijejo pred supergami Digitsole Smartshoes! Ne le da gre za samozavezujoče se superge, gre za pametne superge, ki se prek brezžične povezave Bluetooth povežejo s pametnim telefonom ali uro, štejejo korake, grejejo stopala, delujejo kot baterija (luč na prednjem delu športnega copata) in jih upravljamo prek aplikacije. Javnosti so se prvič na ogled postavile na sejmu zabavne elektronike CES 2016.

Pametne superge Digitsole Smartshoes prihajajo iz prihodnosti, a so obutev jutrišnjega dne. Vsaj tako obljubljajo pri znamki Digitsole, ki je v podplat superg Smartshoes, izdelanih iz lahkega Neo-tech materiala, skrila grelce in senzorje. Pohvalijo se lahko še s samodejnim sistemom zavezovanja (zavežemo in odvežemo jih z aplikacijo), kot smo mu bili priča v filmu Vrnitev v prihodnost II.

A gre za konkretno nadgradnjo superg Nike Air Mag. Uporabnik lahko namreč s pametnim telefonom zaradi grelcev nadzira temperaturo (prve superge s ”centralnim ogrevanjem”) in si pogreje hladne noge (do temperature 38 °C). Superge Smartshoes prav tako merijo razdaljo in število porabljenih kalorij. Avtonomija baterije je po besedah vodilnih več dni oziroma 8 ur ob neprekinjeni rabi in jo bo mogoče polniti tudi brezžično.

PREBERITE ŠE: 20:16 MoonWalker: superge, ki dajejo občutek hoje po Luni

Za futuristične samozavezujoče se superge, ki so jim pripeli tudi naziv prvih inteligentnih čevljev na svetu, bo treba odšteti (preračunanih) 410 evrov, na prodajnih policah pa jih lahko pričakujemo septembra 2016. Oblikovni navdih zanje so bili športni avtomobili.

Dodatne Informacije

Več informacij:
digitsole.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Crocsi z visokimi petkami? Da, če vprašate Balenciago!