fbpx

CES 2017: Hyundai s potniško kabino Health + Mobility, ki skrbi za dobro počutje potnikov

Hyundai Health + Mobility

Hyundai je na sejmu CES 2017 potrdil prihod novega športnega terenca, ki ga bodo poganjale vodikove gorivne celice. A bolj kot to navdušuje njegova vizija zdravstveno orientiranih potniških kabin, ki prepoznajo potnikovo razpoloženje in poskrbi za njegovo dobro počutje.

Vožnja je lahko stresna, še posebno, kadar se nam mudi, kadar smo v gneči ali pa je slabo vreme. Hyundai je na sejmu potrošniške elektronike CES 2017 predstavil vizijo potniške kabine Health + Mobility Cockpit, ki spremlja počutje potnikov in jih razbremeni stresa in drugih negativnih posledic vožnje.

PREBERITE ŠE: Novi Hyundai i30: se Golfu že tresejo hlače?

Hyundai bo poskrbel, da se med vožnjo ne bodo kopičila negativna čustva.
Hyundai bo poskrbel, da se med vožnjo ne bodo kopičila negativna čustva.

Potniška kabina ima senzorje (”Mood Bursts”), ki spremljajo stanje potnikov in zaznajo, ali voznik izgublja koncentracijo. Če je temu tako, se sproži način ”Alert Burst”. Ta med drugim prilagodi naklon sedeža (bolj pokončen položaj).


Če tehnologija zazna, da je voznik pod stresom, se aktivira ”Calm Burst”, ki voznika pomiri. Kombinira ambientalno svetlobo, različne vonjave – za pomirjanje zadiši po evkaliptusu ali sivki, za ‘injekcijo’ energije pa po poprovi meti ali cedri –, temperaturo prostora in zvoke. V kabini obstaja tudi namenski gumb za snemanje, ki omogoča, da se voznik med vožnjo posname in zabeleži svoje misli.

Galerija – potniška kabina Hyundai Health + Mobility:

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!