CES 2019: Nreal Light, najbolj modna virtualna očala

CES 2019: Virtualna očala Nreal Light so videti kot navadna očala

Kitajsko zagonsko podjetje Nreal je na sejmu CES 2019 pokazalo očala dodane resničnosti (AR), ki naj bi bila na voljo letos za manj kot tisoč dolarjev.

Za dodano resničnost (AR) trdijo, da gre za naslednjo veliko stvar, ki bo poživila tehnološko industrijo. Izdelkov namreč še ni veliko, obstoječa, na primer Magic Leap One ali Microsoft HoloLens, pa so še enkrat dražja. Očala Nreal Light, ki so jih predstavili na sejmu CES 2019, obetajo veliko. S težo 85 gramov in običajnim videzom jih lahko nosimo ves čas, česar za prej omenjeni znamki ne moremo govoriti. Elektronika očal Nreal Light, ki sliko polne HD razločljivosti prikazuje pred očesi, je skrita v okvirju, vidni kot na oko pa znaša 52 stopinj.

V okvirju so tudi zvočniki in mikrofon, očala pa so s kablom povezana s procesorsko enoto Toast, ki je dovolj majhna, da gre v žep oblačila s procesorjem Snapdragon 845. Namesto nanjo, je očala Nreal Light mogoče priključiti tudi na pametni telefon, kar pa naj bi trenutno delovalo le s Samsungovimi modeli. Tretji del sistema je tipalo za prostorsko zaznavo Oreo.

Galerija slik ‒ Virtualna očala Nreal Light

Dodatne Informacije

Več informacij:
nreal.ai

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Najlepši čas v letu – z najboljšimi darili