fbpx

Charles Kuonen: odprt je najdaljši viseči most na svetu

Charles Kuonen: najdaljši viseči most na svetu (Švica)

Ste dovolj pogumni, da se sprehodite po najdaljšem visečem mostu za pešce na svetu? Iz Zermatta, švicarskega turističnega informacijskega centra, so namreč sporočili, da je najdaljši viseči most na svetu, viseči most Charles Kuonen, zdaj odprt za pohodnike, adrenalinske džankije in vse, ki iščejo čudovit pogled na švicarske Alpe.

Viseči most Charles Kuonen je podjetje SWISSROPE zgradilo v samo desetih tednih, 494 metrov dolg most pa se na najvišji točki od tal dviga kar 85 metrov. Most sicer povezuje dva dela dvodnevne planinske ture, in sicer Grächen in Zermatt.

Novi most je nadomestil starega, ki ga je poškodovalo padajoče kamenje. Ime je dobil po psihologu Charlesu Kuonenu, ki je med drugim tudi glavni sponzor mostu. Most je širok dobrega pol metra in nedvomno ni za tiste, ki se bojite višine.

Galerija – Charles Kuonen: najdaljši viseči most na svetu

Dodatne Informacije

Več informacij:
europaweg.ch

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.