fbpx
Chrysler Airflow; Foto: media.stellantisnorthamerica.com

Chrysler Airflow: takšna bo električna prihodnost znamke Chrysler

Zadnjič posodobljeno: :

Pri znamki Chrysler bodo leta 2025 predstavili svoj prvi baterijski električni avtomobil, leta 2028, pa načrtujejo popolno opustitev klasičnih motorjev na notranje izgorevanje. Koncept Chrysler Airflow je vpogled v električno prihodnost znamke in avtonomnih sistemov tretje stopnje.

Koncept Chrysler Airflow je osnovan na robustni platformi, ki so jo bodo med seboj delili avtomobili koncerna Stellantis. Po vsej verjetnosti bo Airflow deležen srednje velike platforme, ki bo omogočala od 563 do 643 kilometrov dosega z enim polnjenjem. Airflow bo imel štirikolesni pogon, zahvaljujoč dvema pogonskima moduloma, z močjo 150 kW (204 KM), vsak modul pa v sebi združuje motor, prenos in inverter. Po namigovanjih naj bi imel Airflow okoli 400 sistemskih konjskih moči, platforma pa bo dovolj zmogljiva, da bo lahko sprejela tudi močnejše pogonske module.

Produkcijski Airflow bo imel na voljo kopico modernih asistenčnih sistemov, njegov večji poudarek pa bo na povezljivosti. Strojni del opreme bo usklajen s programskih delom, kar bo omogočalo brezžično nadgrajevanje posameznih sistemov. Na voljo bo kamera, preko katere bodo lahko potniki ali voznik komunicirali z drugimi uporabniki medmrežja ali se udeležili videokonference. V partnerstvu z znamko BMW, bo Chrysler razvijal avtonomne sisteme tretje stopnje, ki bodo v nekaterih primerih lahko popolnoma nadomestili voznika.

Chrysler Airflow; Foto: media.stellantisnorthamerica.com

Dizajn je primeren tihemu električnemu pogonu, za katerega lahko rečemo, da predstavlja gracioznega in aerodinamičnega križanca med limuzino in SUV-jem. Dolga medosna razdalja poveča prostor v notranjosti, 22-palčna platišča pa poskrbijo za moderen videz koncepta. Sprednji del popestri Chryslerjev emblem, ki se je spojen z žarometi in sije v nebeško modri barvi. V notranjosti prevladuje bela barva, ki v kombinaciji s strešnim oknom zmanjšuje občutek utesnjenosti. Sedeži so udobni, podobni fotelju, kar še dodatno prispeva k občutku, da sedimo v dnevni sobi in ne v avtomobilu.

LEAS – Lastniki električnih avtomobilov Slovenije

Si nov lastnik električnega avtomobila?! Te e – mobilnost mika ali le zanima? Razmišljate o nakupu novega električnega avtomobila? Potem se pridruži FB skupini LEAS in prebiraj ter deli informacije o e-mobilnosti. Skupaj ustvarjamo največjo skupnost lastnikov električnih avtomobilov!

PRIDRUŽI SE SKUPNOSTI NA FACEBOOK

Dodatne Informacije

chrysler.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!