Cigarette Racing 515 Project One: 3.100 konjskih moči na vodni gladini

Cigarette Racing 515 Project One

Zasledili smo še enega izmed prispevkov AMG Project One in hitro zastrigli z ušesi. A tokrat ni bilo govora o cestni, ampak o morski zverini. Gre namreč za Cigarette Racing 515 Project One, visokozmogljivi gliser, ki ga je navdahnil Mercedes-AMG Project One superšportni avtomobil.

Cigarette Racing 515 Project One je več kot 15 metrov dolga morska puščica, ki bo na vodi za seboj pustila vse takšne in drugačne razkošne jahte. Pri cigaretnem gliserju je v ospredju hitrost, ki je na vodi nepredstavljiva. Kdaj ste nazadnje slišali, da bi gliser rezal valove s hitrostjo 225 km/h?

PREBERITE ŠE: IGUANA COMMUTER: JAHTA, KI SE ZAPELJE TUDI NA KOPNO

515 Project One nima s superšportnim Mercedesom nič skupnega, razen imena AMG. Niti AMG-jev motor ga ne poganja. Za pogon skrbita 8-valjna motorja Mercury Racing, vsak s po 1.350 konjskimi močmi. Če boste v tank za gorivo natočili mešanico visokooktanskega bencina, se bo moč vsakega dvignila na ogromnih 1.550 konjskih moči. Skupna moč Cigarette je tako 3.100 konjskih moči, česar se ne bi sramoval prav noben gliser. A se pri 515 Project One vse skupaj le ne vrti samo okoli motorjev. Gliser je v celoti narejen iz karbonskih vlaken in kevlarja, kar pripomore k izredno majhni teži kljub njegovi dolžini. Ima dovolj prostora za 6 potnikov, pri Cigarette Racing pa pravijo, da je to njihov najnaprednejši gliser, ki so ga kadarkoli naredili.

Galerija slik: Cigarette Racing 515 Project One

Dodatne Informacije

Več informacij:
cigaretteracing.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!